Przypominam że zgodnie z regulaminem forum wszelkie posty z odniesieniami do polityki będą usuwane.
Wersja do druku
Przypominam że zgodnie z regulaminem forum wszelkie posty z odniesieniami do polityki będą usuwane.
Skoro sama Konwencja Wiedeńska mówi o wyprzedzaniu na drogach posiadających co najmniej dwa pasy ruchu w danym kierunku, to sądzę, że Niemcy mają tak samo. Poza tym jest to logiczne moim zdaniem. Upraszcza to bardzo przepisy związane z tym, gdzie wyprzedać można a gdzie nie. W szczególności mam tu na myśli okolice skrzyżowań i przejść dla pieszych.
Wszystko pięknie ,tylko w jednym worku jest wyprzedzanie w:
-mieście
-poza miastem
-na drodze jednokierunkowej
-na autostradzie ,gdzie już nie ma przejść ani skrzyżowań
I to jest moim zdaniem dobrze. Nie ma niepotrzebnych komplikacji. Skoro na autostradzie nie ma przejść to znaczy, że część obostrzeń na autostradzie sama z siebie nie będzie obowiązywała.
A co konkretnie Ci nie pasuje, chyba łatwiej będzie omawiać to na przykładzie.
@ zysk - a wyślij tą fotkę na Policję z uprzejmym zawiadomieniem... o możliwości popełnienia... ja bym tak zrobił.
Niech zbadają sprawę.
Dla mnie największym buractwem jest jak tzw. służby łamią lub naginają przepisy :(
Nie zrobię tego ponieważ:
-akcja była jakieś 2 lata temu,a nawet gdyby niedawno EXIF nie byłby dowodem czasu,
a pokazana sytuacja:chwilowym manewrem spowodowanym ........ itd .
-jedyną osobą ,która ucierpiałaby na takiej akcji ,byłbym ja
-zgłoszona anonimowo-anonimowo by umarła
Być może dziś wysłałbym nagranie z kamery tam ,gdzie trzeba :confused: .
A najwiekszy skutek odnosi zamieszczenie na YT :lol: .