Odp: Macro Cashback - Canon
Heh... zastanów się - przeciętna marża na sprzęcie tej klasy wynosi... 3-4%. Z tej marży trzeba utrzymać siebie, pracownika, zapłacić rachunki... Oficjalny dostawca jest tylko 1... (choć towar jest z różnych hurtowni to i tak sprzedawany jest wg tego samego cennika). Na zdrowy rozsądek - nie widzę możliwości zmowy cenowej, ale widzę zasadę usztywnienia ceny w hurcie.... Koniec pieśni.
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
Przy ilości oferowanych produktów to raczej kpina :oops:
Cytat:
Zamieszczone przez
wiktor2323
Wczoraj szukałem najtańszej oferty na canona 5d... można było wyrwać za 10200 + casback. Dzisiaj We wszystkich sklepach 10999- wcale to nie wygląda na zmowę cenową Canona... ;)
Zanosi się na to, że ten Macro Cashback Canona to podwójna kpina z klientów w PL. :roll:
Dokładnie chodziło mi o ceny z cashbackiem...U mnie w lokalnych sklepach body można wyrwać za 9900 rachunek jest prosty cena praktycznie taka jak po cashbacku ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
wiktor2323
Dokładnie chodziło mi o ceny z cashbackiem...U mnie w lokalnych sklepach body można wyrwać za 9900 rachunek jest prosty cena praktycznie taka jak po cashbacku ;)
i pita nie będzie bo cashback to przecież twój przychód :mrgreen:, podwyżka o cashback to standardowa czynność w czasie promocji
Cytat:
Zamieszczone przez
wiktor2323
Czyli Macro Caschback w PL jest nie dla klientów detalicznych, tylko dla pro-sprzedawców "zaprzyjaźnionych" z dystrybutorem sprzętu Canon. Wygląda na to, że jeśli się nie chce tracić czasu na formalności związane z caschbackiem i dotować tych pro-sprzedawców, to najlepiej kupować 5D3 w sklepach spoza listy canon.pl :confused:
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
i pita nie będzie bo cashback to przecież twój przychód :mrgreen:, podwyżka o cashback to standardowa czynność w czasie promocji
Podobno w tym roku jakoś to ominęli ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Czyli Macro Caschback w PL jest nie dla klientów detalicznych, tylko dla pro-sprzedawców "zaprzyjaźnionych" z dystrybutorem sprzętu Canon. Wygląda na to, że jeśli się nie chce tracić czasu na formalności związane z caschbackiem i dotować tych pro-sprzadawców, to najlepiej kupować 5D3 w sklepach spoza listy canon.pl :confused:
Właśnie na allegro znalazłem 5dmk3 ze sklepów objętych promocją w cenie ~10300 ;)
Ciekaw jestem tylko czy po kliknięciu nie będzie braku towaru w starej cenie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
wiktor2323
Właśnie na allegro znalazłem 5dmk3 ze sklepów objętych promocją w cenie ~10300 ;)
Ciekaw jestem tylko czy po kliknięciu nie będzie braku towaru w starej cenie ;)
Jak spróbujesz, to puść info - a może coś im jeszcze po starej cenie zostanie? :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Czyli Macro Caschback w PL jest nie dla klientów detalicznych, tylko dla pro-sprzedawców "zaprzyjaźnionych" z dystrybutorem sprzętu Canon.
To decyzja owych sprzedawców. Mieli okazję "przepuścić przez siebie" całą sprzedaż sprzętu objętego cashbackiem, nie chcą tego, ich wybór.
Nie wierzę, że specjalnie dla nich dystrybutor podniósł ceny i nie wierzę, że taka reakcja sprzedawców jest normą na świecie. Na takim etapie rozwoju póki co jesteśmy.
Lipa ten cashback i tyle. Ogólnie straszna lipna polityka Canona w PL.
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Jak spróbujesz, to puść info - a może coś im jeszcze po starej cenie zostanie? :)
Właśnie kupiłem, jutro będę dzwonił i płacił - dam znać :)