Odp: Który 70-300 z stabilizacją wybrać
Za igro58 - Tamron 70-300 VC USD, miałem, byłem bardzo zadowolony.
Nie wiem jaki masz budżet, ale sugeruję dozbierać kasę i kupić nówkę - do tego masz 5 lat gwarancji, co jest wg mnie bardzo dobrą wartością dodaną.
Niestety po mojej aferze z nimi, gwarancja 5-letnia stała się niezbywalna :( Wcześniej nie było to nigdzie zapisane.
Bangi, co to znaczy - gwarancja niezbywalna? Czy mam rozumieć, ze jak sprzedasz sprzęt będący jeszcze na gwarancji, to nabywca nie będzie mógł z niej skorzystać?
Jak zwykle polecam NOWEGO Canona 55-250 STM.
Quote:
Originally Posted by
krakał
Bangi, co to znaczy - gwarancja niezbywalna? Czy mam rozumieć, ze jak sprzedasz sprzęt będący jeszcze na gwarancji, to nabywca nie będzie mógł z niej skorzystać?
Na tej wydłużonej, nie.
5 lat gwarancji - Tamron
Gwarancja na jakies naprawy mechaniczne przechodzi dalej, nie ma tylko darmowej kalibracji na innym niz zarejestrowanym przez pierwszego wlasciciela body.
jotes25 - cena tego nowego canona bardzo atrakcyjna. Co możesz powiedzieć o nim ? Używałeś go?
Gdybym zdecydował się na nowy to jaki tani solidny sklep polecicie ?
Jest osobny wątek na forum poświęcony temu obiektywowi. Do optyki nie ma do czego się przyczepić. Ostry na 250/5.6. AF nie należy do superszybkich, zwłaszcza, gdy trzeba sporo przeostrzyć. Ale umówmy się, że ze względu na jasność i tak nie jest to szkło do fotografowania sportu. Stabilizacja więcej niż OK.
Używam już pewnie parę miesięcy, zapłaciłem za nowe $180 :lol: Ale nie tylko pod tym względem jest bezkonkurencyjne. To mały i lekki obiektyw, zawsze znajdę dla niego miejsce w plecaku.
Bierz Tamrona nie kombinuj.
Quote:
Originally Posted by
kuba1961
L-ka to fajna sprawa ale cena już nie bardzo. Za bardzo przekracza budżet. Byłem nastawiony na Canona bo ten poprzedni Tamron był taki jakiś nie ostrawy. Dziękuję za podpowiedzi. Wynika z nich że jak dobrze trafię to i Canon i Tamron będzie OK. Zaczynam poszukiwania.
Tylko nie kup 70-300 mm f/4-5.6 IS USM bo to porażka!
Rozumiem że ten który podałeś jest bez stabilizacji