w 5d to jest alarm przeswietlenia
Wersja do druku
w 5d to jest alarm przeswietlenia
A czy byłbyś w stanie zamieścić zdjęcie z wyświetlacza lcd aparatu jak to wygląda?
Chyba jednak coraz bardziej przekonuje sie do kupna nowego aparatu z podstawowym obiektywem 18-55 z czasem wiadomo, zawsze można coś dokupić. A gwarancja 24 miesiące też wpływa korzystnie na moje samopoczucie gdy mam wydać ponad 1500zł.
Co Wy w ogóle myślicie na temat kupna używanego body od osoby nieznajomej? Wydaje mi się, że nie idzie w pół godziny sprawdzić czy aparat jest sprawny chyba że się myle.
A co myslisz o kupowaniu uzywnego samochodu od nieznanej osoby? Trzeba miec jakies pojecie o tym jak aparat powinien dzialac i co w nim nalezy sprawdzic, na co zwrocic uwage itp itd. Jesli jestes zielony w temacie sprzetu foto to masz duza szanse trafic na mine, szczegolnie jesli szukasz najtanszych ofert.
Jasne tylko w przypadku samochodu to jeszcze większa kasa ;)
Ostatnie pytanko czym się różnią te zestawy tzn czy obiektyw faktycznie jest inny?
1 - Canon EOS 600D + 18-55 mm - Tanizakup24.pl
2 - Canon EOS 600D + 18-55 mm DC III - Tanizakup24.pl
Ten drugi obiektyw nie ma stabilizacji obrazu
Czyli za bardzo się nie nada, i jeśli jiż wybrać pierwszy?
W 5d przy duzym przeswietleniu wyglada to na wyświetlaczu tak:
https://plus.google.com/photos/10524...CKXJo5Tb5efPCQ
Jest to opcja MLa, przeswietlenia są czarne, niedoswietlenia białe, a obszar ostrości turkusowy, ale kolory te można zmienić. Wyświetla się to po zrobieniu foty. IMO studenci akurat takie rzeczy ogarniają, więc dziwne, że on nie wiedział, co to.
Osobiście kupuję używki i jak na razie działają, ale jeśli z nowym poczujesz się spokojniejszy, kup nowy :)
No niee tak to to na pewno nie wyglądało, czyli potwierdza się teza zepsutego aparatu. Pozostało mi szukać czegoś nowego jak już ktoś wyżej napisał jak sie nie znam to wcisną mi jakieś wadliwe body i wtedy byłaby oszczędność :evil: