Ja vertis.pl :)
Wersja do druku
Ja vertis.pl :)
w empiku jakość to sprawa losowa. wszystko zależy od punktu w którym odbierasz.. trafisz dobrą maszynę, będzie dobrze.. trafisz słabą, to porażka.Cytat:
Zamieszczone przez maro25
ostatnio w Wola Parku dostałem całą serię odbitek z paskami w poprzek i w dziwnej kolorystyce :-?
polecam www.wilab.pl
ja za 2.99 :?Cytat:
Zamieszczone przez Algier
ja odbierałem w empiku w Krakowie na rynku i naszczęście wszystko było OKCytat:
Zamieszczone przez pebe
Zdecydowanie Vertis.pl - sporo zdjęć u nich zrobiłem , skopali jedno (1) na kilka tysięcy (śluby,chrzty,studyjne itp...)
Dzięki za podpowiedzi :)
Empik równiez wysyła do zamawiajacych, prawda? Ciekawe w którym punkcie robią odbitki do wysyłki...
ostatnio robiłem w fotojoker. Mieli promocje
10x15 26 gr
20x30 2pln
Ale przez internet?
na ich stronie wszystko pisze tylko nic o promocji ale ja zamawiałem i odbierałem osobiście więc może dlatego takie ceny były
witam
robię w Fotojoker w Mysłowicach - promocja rzeczywiście była ale z końcem marca sie skończyła. Dobra jakość fotek i powtarzalność labu (tzn. kolory,kontrast itp zawsze takie same)
Jeśli chodzi o odbitki z cyfry, to jak najbardziej.Cytat:
Zamieszczone przez CYNIG
Jak przyjdzie do zrobienia odbitek z analoga to masakra. Personel nie ma zielonego pojęcia co robi. Opisze sytuację która mi sie ostatnio przytrafiła:
Oddałem do wywołania + komplet odbitek 2 filmy (superia 400). Po odebraniu okazało sie, że jak było gorzej naświetlone (ciemniejsze lub z premedytacją niedoświetlone) to górna połowa zdjecia była rozjaśniona tak ok 3-4 działki. Na negatywie nic takiego nie było. Zareklamowałem, laborantka popatrzyła na negatyw:
- No przeciez ma pan jaśniejsze na górze.
- Ale to jest negatyw!
- No to co z tego?!
Ten dialog oddaje chyba całość wykształcenia fotograficznego laborantki.
Udało mi się w koncu dostać do maszyny, laborantka skanuje negatyw raz jeszcze, i dalej góra zdjęcia jest rozjaśniona. Mówię jej ze to nie jest normalne i ze chyba jest coś z maszyną. Przekonałem ją zeby wsadziła negatyw w skaner do góry nogami, co sie okazało? Góra zdjęcia rozjaśniona (góra czyli to co wczesniej było dołem). Dialog:
Ja: - No to mamy dowód, ze jest coś z maszyną, nierówno skanuje negatywy.
- No co Pan chce, odwróciliśmy negatyw no to w innym miejscu jest rozjaśnione, wszystko się zgadza, ma Pan źle naświetlone klatki.
Myślałem ze się tam popłaczę. Straciłem tam 2 godziny czasu, a skonczyło się na tym ze poszedłem do najblizszego labu, zrobiłem 2 odbitki, i pokazałem babie ze są naświetlone równo - udało mi się odzyskać pieniądze.
Wątek jest o labach cyfrowych, podepnę się, tylko ze szukam analogowego, a Krakowie.