Z wysokiego C zacząłeś ze sprzętem :) Wrzucaj mniejsze zdjęcia, bo te mogą zaraz zniknąć ;)
"Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar od 640 do 1024 px na dłuższym boku, pliki nie mogą być większe niż 300 kB. "
Wersja do druku
Z wysokiego C zacząłeś ze sprzętem :) Wrzucaj mniejsze zdjęcia, bo te mogą zaraz zniknąć ;)
"Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar od 640 do 1024 px na dłuższym boku, pliki nie mogą być większe niż 300 kB. "
tak 5d MK III i 135 2/f (i nie chwaląc się CF komputerbay 128GB 1066x). Miałem możliwość kupienia sprzętu troszkę taniej, więc się skusiłem, od dzieciństwa marzyłem o profesjonalnym sprzęcie, jednak za bardzo skupiłem się na dotychczasowej pracy i zapomniałem o moich marzeniach. Teraz gdy moja kariera jest na satysfakcjonującym poziomie, mogę zająć się moim hobby :-).
Swoją drogą wiem, że fotografia nie jest prosta i naprawdę wymaga dużo doświadczenia, zanim stworzy się coś konkretnego, także, nie gniewajcie się jak będę zasypywał was gniotami, ale będę starał się cykać przy każdym wolnym dniu (których obecnie mam jak na lekarstwo bo doszła jeszcze siłownia xD), aby szybko stać się bardziej doświadczonym fotografem i wyrobić dobre portfolio ;-).
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
F.
Wiewiór - ja bym go ujął pionowo, tak żeby ogon zmieścił się cały w kadrze. Dużo osób nie używa pionowego kadru wcale albo używa rzadko, bo wydaje im się że zdjęcie ma być poziome, tak Pan Bóg przykazał i szlus. Otóż nie - zapamiętałem z lektury starego dobrego Benno Wundshammera dawno temu, że należy focić pionowo jeżeli motyw ma więcej pionów, niż poziomów. Twój wiewiór jest zdecydowanie wertykalny. Nie bój się przekręcić puchy do pionu, pionowy kadr ma równe prawo obywatelstwa z poziomym. No, przynajmniej według mnie :D
Balans bieli chyba źle dobrany - tak jakby ustawiony na światło słoneczne, a zdjęcie zrobione w cieniu, przez co wyszło okrrrrutnie zimne. Na pewno da się poprawić w jakimś fotoszpeju czy czymś, ale ja jestem w temacie postprodukcji niekompetentny zupełnie (w niektórych innych tematach jestem niekompetentny tylko częściowo, więc zabieram głos :D)
Czekam na więcej :D
o,standardowo
logo wielkie, umiejętności malutkie
czas na dopracowanie logo było poświecić nauce sprzętu
bo teraz jest bez sensu
becek, ty to potrafisz zachęcić ;)
do czego?
widzisz jakis progres?
jedyne co sie zmienilo od pierwszych zdjec to doszlo logo
wiec cala para poszla w gwizdek
i mozesz sobie doradzac do woli
niech autor wrzuca na fejsa, dostanie milion lajkow
No, Bogiem a prawdą to nie, ale gość założył watek dwa tygodnie temu... Progresso by musiało być espresso :)