Odp: [marcinroj] pocztkujacy zdjecia z wypraw, islandia, londyn, marocco
dziękuję wszystkim jeszcze raz za dobre słowo. tez myślę ze w fotografii najważniejsza jest kompozycja i przekaz. techniczna strona tez, jak najbardziej, ale nad nią można popracować. swoim aparatem jak do tej pory zrobiłem ok 8000 zdjęć, wiec jeszcze początkujący. hehe. żadnej krytyki?
Czwarte z pierwszej nienumerowanej serii ,jest bardzo OK !
Z pierwszego wsadu zdjęcie nr 4. za dużo tego nieba, nr 5. może lepszy byłby kadr pionowy.
Z 2 wrzutu zdjęcie nr 5. wysil się :) stać Cie chyba na więcej niż tylko pstryk ;)
Chciałeś to masz :mrgreen:
pozdrawiam.
Dobrze by było, abyś dawał króciutki opis do zdjęć. Zdjęcia poprawne i miło je się ogląda.
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Z pierwszego wsadu zdjęcie nr 4. za dużo tego nieba, nr 5. może lepszy byłby kadr pionowy.
Z 2 wrzutu zdjęcie nr 5. wysil się :) stać Cie chyba na więcej niż tylko pstryk ;)
Chciałeś to masz :mrgreen:
pozdrawiam.
no właśnie o to chodzi :-) będę się starał. niedługo coś znowu wrzucę. postaram sie tez o opisy. pozdr
Hej, galeria jest super. Mam pytanie odnośnie zdjęcia 3 i 4 z pierwszego posta. Są to hdry? W jaki sposób obrabiałeś i z ilu zdjęć żeby uzyskać efekt jak z obrazu???
Wiem ze wyglada to jak hdr ale nie jest. Zdjecja sa obrabiane w Photoshopie. Obróbka głównie polegała na:
- camera raw, poprawa świateł, cieni.
- photoshop;
korekcja tonalna lokalnie ( poprawa kolorow.) Poprawa kotrastu. Zabawa z swiatlem i cieniami. Ostrzenie lokalne i Lekka winieta na koniec. Wszytko robione na wartwach korekcyjnych ( na wszelki wypadek;-)) ogólnie troche czasochłonne.
A wiesz może czy jest gdzieś w intrenecie pokazane na jakimś przykładzie jak wygląda taka obróbka?
Od dawna szukam czegoś takiego, a u Ciebie wygląda to bardzo dobrze, jestem zachwycony
Spróbuj na kelbyone (trzeba sie zarejestrować). Obejrzyj kursy dana margulisa, john paul caponigro, Vincent versaci. Zajrzyj jeszcze na strone do lee varis.
1. islandia
2. islandia 2