8- szkoda że oczyska zamkną
10- widokówka ładna
11- u nas nie brakuje miłośników tego zielonego specyfiku
Wersja do druku
8- szkoda że oczyska zamkną
10- widokówka ładna
11- u nas nie brakuje miłośników tego zielonego specyfiku
Dziękuję za odwiedziny.
Kolejna porcja, kotów brak.
12.
Wiem, że szumi, ale mam sentyment do tego zdjęcia. Wisi u mnie na ścianie w wymiarach 60x80cm.
13.
Tego dnia pojechałem na działkę, 150km od Warszawy żeby być daleko od świateł miejskich (astrofotografia). Była straszna mgła i nie było widać nieba.
Wyszło zgodnie z (nowym) zamysłem i wydaje mi się, że udało się dość klimatycznie.
Wrzucaj dalej :)
Wiewór nie załapał się na ostrość,
pies jak pies,
kot zębów nie umył :)
13 krzywe ( prostuj zdjęcia L)
Motylek ostrość chyba jest w połowie czułek :)
Jak puszka i jakie obiektywy ? 7 lat z aparatem :)
A przy okazji podoba mi się 1 kot, pomimo krytyki,
i laska z słuchawkami.
12 ładna kompozycja. Na pociechę za szum napiszę Ci, że rusałka pawik to baaardzo popularny motyl i jeszcze nie raz będziesz mieć okazję na dobre i ciekawe close-up lub makro
13 klimat...by był. Wiem, o co Ci chodziło, ale: zdjęcie jest zbyt symetryczne, ślady po kołach samochodowych i widoczny w oddali płot zabijają resztę. Lepiej by było stanąć wzdłuż tego płotu, widzę taki fragment po lewej stronie zdjęcia i tam szukać kadru, mając po prawej płot, po lewej drzewa, a przed sobą pokręconą drogę, której we mgle końca nie widać...:twisted:
14,15...hmmm...
16 fajne. Z pomysłem, ciekawy kadr, tytuł opisuje dosłownie to, co cyknąłeś
17 no, troszkę ostrości brakło. Orzechy w kieszeń i poprawka;)
W którą stronę leci 13? Bo przyznam, że trochę się na prostowałem.
1, 4, 12, 16, 17 Canon 1000d, Sigma 70-200 f/2.8 Tam gdzie są takie mega szumy to było chyba ISO 800 (ja coś to EXIF są raczej załączone), które dla tego aparatu jest naprawdę ponad możliwości (max jest 1600), no ale ciemno było inaczej.
6, 7, 8, 9, 11, 14, 15 Canon 6d, Canon 100mm f/2.8L
5, 10, 13 Canon 6d, Canon 24-105 f/4L
2, 3 Canon 6d, obiektyw jeden z dwóch powyższych
Tam nie ma słuchawek :).
Słowiczek, na zdjęciu numer 13 w oddali, między drzewami jest brama. Według zamysłu miała tam być (choć przyznam, że nie wiadomo czy to brama), bo z tyłu aparatu jest dom.
No dobra, są :)
14 i 15 mi się podobają. Gdzie złapałeś takiego kotka?