Odp: Jakie obiektywy pod matrycę APS-H ?
No właśnie w C10-22efs trzeba wyjąć gumkę z tyłu obiektywu - po prostu palcem;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
No właśnie w C10-22efs trzeba wyjąć gumkę z tyłu obiektywu - po prostu palcem;)
dokładnie, używałem również z analogowym EOS10 i tez działało :) tak od 15mm
Ale jaja w C10-22 wyjąc gumkę. C55-250 pozbawić wystającej dupki. A na końcu zawiązać bucik dżdżownicą :).
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Ale jaja w C10-22 wyjąc gumkę. C55-250 pozbawić wystającej dupki. A na końcu zawiązać bucik dżdżownicą :).
dla niektórych to normalka, na allegro czasami trafiają się jakieś przerobione 10-22 i nawet już 10-18 stm był na EF przerobiony :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
dla niektórych to normalka, na allegro czasami trafiają się jakieś przerobione 10-22 i nawet już 10-18 stm był na EF przerobiony :lol:
10-22 nie trzeba przerabiać bo zdjęcie odbijaka trwa 5 sekund i jest odwracalne w 3 sekundy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Boogie
Hadnes w instrukcji aparatu masz napisane "Mocowanie Canon EF (bez obiektywów EF-S)"
No wiesz w instrukcji mam też napisane, żeby używać kart pamięciowych canona, używam wszystkich oprócz canona i doskonale działają...
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
No nie do końca... canon 10-22 efs i sigma 30/f1.4EX pokrywają i działają a są w miarę niedrogie i dobre optycznie.
O i to jest wartościowa informacja.
Do aps-h tylko EF potwierdzam. Sam mając 1dmk4 używam tego co mam w stopce. Oczywiście to też mały crop (1,3) więc teoretycznie idzie używać takich szkieł jak Sigma A 18-35 - jej konstrukcja nie uszkodzi lustra ale masz od razu winietę bodajże w zakresie 18-20 jeśli dobrze pamiętam - jest to po prostu szkło pod cropa 1.6. Mnie się najlepiej pracuje na Canonie 85 f/1.8 - super jakość obrazka, piekielnie szybki AF - nawet tym sport robię - wady... tak, aberracja na pełnej dziurze . brrrr mocna:)