Odp: Kanał na YT , i wy możecie być jego częscią!
Poradniki na temat obróbki - przede wszystkim w Lightroom. Tego ja bym sobie najbardziej życzył.
A korzystając z okazji możecie podrzucić linka do kanału na YT gdzie ktoś fajnie opisuje post-produkcje zdjęć krajobrazowych w Ligtroom 5 ?
Wiem że to Polak ale nie mogę za nic sobie przypomnieć jego nazwiska
Cytat:
Zamieszczone przez
Boogie
GalaktycznyMuczaczo, całe szczęście że nie "osiadłeś na manowcach" bo to by oznaczało że zbłądziłeś i jesteś na złej drodze. Chyba chodziło że nie "spocząłeś na laurach'.
mój czeski błąd, pisałem to o drugiej nad ranem więc wybacz :)
Napewno chciałbym aby kanał nie zakończył się po kilku odcinkach albo jeszcze gorzej po pierwszym. Wszsytko zależy od tego jaki odbiór to znajdzie, bo po co tworzyć cośdla kogoś skoro nie znajdują się odbiorcy.
Każda rada i informacja jest dla mnie pomocna, bo chciałbym żebyście to wy wynieśli jak najwięcej informacji z tych produkcji, a ja będe zadowolony jeżeli mój czas przyniesie komuś korzyść :)
Cytat:
Zamieszczone przez
GalaktycznyMuczaczo
Jesteś masz na myśli mnie czy literowka i chciales napisać "jestem"
Haha, sorry. Pisałem to z telefonu a mam włączony słownik bo sie szybciej pisze, musiałem kliknąć jesteś zamiast jestem, a że pisalem to przed szkołą to jeszcze nie byłem rozbudzony do końca :D
Galaktyczny na Croydon mieszkasz zgadza sie? Tez chcialem cos takiego zaczac ale czasu ciagle brak.
Tak zdebik. Croydon. Jutro od rana zaczynam kręcić.wstęp
Super :) tylko nie cisnij kotleta jak Andrzej Team hehehe.
o mój boże, widziałem kanał i chyba nie w tą strone chce isc
Tylko nie spłycaj treści przez nadmiar trywialnych przepisów na kotlety i porad praktycznych bo zejdziesz na manowce jak Kelby.:o
Proponuję dwa tematy na początek do gruntownego acz przystępnego i zwięzłego wyjaśnienia raz na zawsze -- byłoby to epokowe dokonanie na miarę podwójnego Nobla z literatury i fizyki:
1. FF vs. APS-C :idea:
2. Głębokie Rozważania nad Głębią Ostrości :idea:
:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Tylko nie spłycaj treści przez nadmiar trywialnych przepisów na kotlety i porad praktycznych bo zejdziesz na manowce jak Kelby.:o
Proponuję dwa tematy na początek do gruntownego acz przystępnego i zwięzłego wyjaśnienia raz na zawsze -- byłoby to epokowe dokonanie na miarę podwójnego Nobla z literatury i fizyki:
1. FF vs. APS-C :idea:
2. Głębokie Rozważania nad Głębią Ostrości :idea:
proponuję w dalszej kolejności może bez Nobla tym razem ale potencjalnie Złote Globy a nawet Oscar w kieszeni, nie mówiąc już o innych pomniejszych nagrodach
3. O wyższości kadrowania w postprocesie nad telekonwerterem
4. Jak zmniejszanie zdjęć w postprocesie wpływa na pogorszenie jakości wydruku przy drukarce o rozdzielczości 254dpi
tematy nośne i wymagają powtórnego zbadania i wyjaśnienia przez co filmy mogą być pełnometrażowe, a nawet fabularne.
Zakładaj kanał i nie rób sondy. jak będzie OK, to wszyscy Ci go zareklamujemy.
Na początek:
-1. Odszumianie,
0. Może coś o lampach z HSS.