O faktycznie ;) Z tych które wymieniłem na żaden ;) No, może 70-200/2.8 ale bez IS'a ;)Cytat:
Zamieszczone przez Zielony
Wersja do druku
O faktycznie ;) Z tych które wymieniłem na żaden ;) No, może 70-200/2.8 ale bez IS'a ;)Cytat:
Zamieszczone przez Zielony
no to ciekawie się ta Twoja praca zapowiada...;-)
chyba że wujek jest naczelnym..
aparacik 350 kosztuje okolo 300o zl - do tego obiektyw i nie zmieszcze sie 5 tys?
A będziesz Ty umiał nim robić zdjęcia, ke? ;)Cytat:
Zamieszczone przez pawlo83
Po dogłębnym przeanalizowaniu Twojego problemu ;) wydaje mi się że jak na Twoje potrzeby (jakość której potrzebujesz) Canon A60 w zupełności wystarczy ;)
a nie wydaje Ci sie ze tym aparacikiem przy sztucznym oswietleniu - zdjecie nie wyjdzie - przyszedlem na to forum bo myslalem ze ktos mi udzieli "nrmalnej" porady - a tu drwia, (wlasciwie tylko jeden drwi), przemadzaja sie - ludzie - czy Wy oszaleliscie - nie mozna juz dzisiaj liczyc na zyczliwa pomoc ?
Nie, no. Wszystko znowu sprowadza się do 'nabijania' (tutaj pozdro dla il Fuoco ;) )
Autora topciu proszę o wyjaśnienie sprawy z tymi fotami. Sorki, ale tak to wygląda jak ktos wyjeżdża z takim tematem. Z tego co piszesz pojęcia nie masz - weź może poćwicz gdzieś te zdjęcia a poźniej szukaj z jakąś teczką prac zatrudnienia...
Tak znowu wyjdzie, że w gazetach kiche serwują bo... wiadomo o co chodzi :mrgreen:
Nie przesadzaj z tymi drwinami, za mocne słowo.Cytat:
Ot, zażartowałem sobie, bo cóż innego można w tej sytuacji?
Co do rady - jest prosta: jak nie chcesz wpaść w tarapaty, to poszukaj pracy w dziedzinie, o której masz jakieś pojęcie, a jeszcze lepiej w czymś, w czym jesteś naprawdę dobry.
Jak tak dalej będzie, to coraz większy strach iść do lekarza. To całkiem serio.
A nie przyszło Ci do głowy, że robienia zdjęć nie można się nauczyć z dnia na dzień? Tutaj ludzie nie tyle drwiąz Ciebie, ile w ogóle z takiej sytuacji, że do robienia zdjęć do gazety zatrudniana jest osoba, która nie ma o tym pojęcia (a po Twoich wypowiedziach wyglądasz na taką osobę). Ten aparacik (jak nazwałeś 350d) jest bardzo dobry i wcale nie tak prosto zrobić nib dobre zdjęcie, ale akurat do Twoich zastosowań chyba się nie nadaje (AF nie wyrobi). Jeśli dziwisz się, że kupując za niecałe 3000zł body nie zmieścisz się w 5000 z obiektywem, to informuję Cię, ze sam EF 200 F/2,8 IS L kosztuje ok. 6500 zł. Jak podsumujesz niezbędne conajmniej 3 obiektywy (oprócz 200 F/2,8 jeszcze 100-400 L i 17-40 L) i korpus 1D Mark II N to razem uzbierasz na przyzwoity nowy samochód:grin:Cytat:
Stary, jak chcesz naprawdę fotografowac profesjonalnie piłkę nożną to moze pogadaj z innymi reporterami z tej branży. Wtedy zobaczysz, że te 5 kzł to Ci na nic nie starczy. Takie mecze ludzie fotografują czesto przy uzyciu EF 300/2.8! To tyle poważnych porad.Cytat:
Tak to dzisiaj wygląda, niestety. Ty też nie jesteś bez winy - nie umiesz czytać ;-) ->Patrz post#3 w wątku. Napisałem Ci jasno i wyraźnie czego potrzebujesz.Cytat:
IMO, 350D się nie nadaje.Cytat:
W sporcie potrzeba minimum 5 kl/s, Minimum z 5 kl/s to 20D. 350D nie ma ISO 3200, które będziesz potrzebował by wskoczyć na (jeszcze) szybszą migawkę by zamrozić ruch.
70-200/2.8 (bez IS) to obiektyw bez którego nie masz co szukać na boisku. Jeśli uważasz, że Sigma 70-200/2.8 to może być Sigma (bo taniej, nie lepiej)
Chcesz porady to proponuję tylko zachodnie fora. Tam ludzie nie skaczą do gardeł tylko spokojnie Ci powiedzą wszystko włącznie z techniką foto ;-) A tu sam widzisz...taki urok pl-realiów.
Więc jeszcze raz:
absolutne minimum: 20D, 70-200/2.8 i ze dwie karty ;-)
W aparacie zmień z One-Shot AF na AIServo, wybierz środkowy punkt, tryb Tv i nie schodź poniżej 1/320s. Jak ci mruga przysłona to podbijaj ISO bez obawy, nawet na 3200.