a po ci logo? ono nie czyni cie fotografem
było ten czas poświecić na obróbkę
Wersja do druku
a po ci logo? ono nie czyni cie fotografem
było ten czas poświecić na obróbkę
poćwicz z af servo
Ile Ci zapłacili za takie zdjęcia ? Tak z ciekawości.
becekpl przez Ciebie już mi się to logo nie podoba :-P
Czyli rozumiem, że foty do bani? Czy jest chociaż jakaś jedna, która jest godna uwagi?
Co do obróbki, to się dopiero uczę, szkoda, że są teraz czasy, że równolegle do nauki robienia zdjęć, trzeba się uczyć obróbki :/ Przez co czasu trzeba poświęcić x2 :/
Zdaję sobie sprawę, że za fotki przy dobrych wiatrach pochwalicie mnie za parę lat, a każde Wasze uwagi są dla mnie na wagę złota.
Robię dziesiątki zdjęć dziennie, a co do loga to mnie coś tknęło wczoraj, chciałem w PS zrobić coś innego niż wygładzanie cery modelki i stąd to wyszło.
A czy kadry też są do bani?
Igor58 tak też miałem ustawione. Jakieś do tego cenne uwagi? W niedziele mamy targi ślubne w Bielsku Białej więc się przejadę, bo na pewno będą pokazy i będę miał okazję znowu fotki porobić (tym razem z mniejszym logo hehe)
Pozdrawiam
Tomek
--- Kolejny post ---
robertskc7 nic byłem gościnnie. Nie wziął bym za nie ani grosza, bo wiem, że nie są nic warte. Cieszyłem się, że mogę porobić zdjęcia w innym klimacie niż dotychczas.
zastanów się na spokojnie czy chciałbyś oglądać czyjeś foty, na których 15% powierzchni zajmowała by jakaś kolorowa plama
masz rację, od wczoraj oglądałem już te zdjęcia setki razy i mi też to już przeszkadza. Ale jak z kolei podpisywałem normalnie fotkę to bardzo często napis w ogóle był nie widoczny (w zależności od tła) więc chciałem to na jakimś tle zrobić, a że wyobraźnia mnie poniosła to wyszedł faktycznie kicz :) Więc dzięki za utwierdzeniu mnie w przekonaniu, że przegiąłem z logo :)
[QUOTE Nie wziął bym za nie ani grosza, bo wiem, że nie są nic warte. Cieszyłem się, że mogę porobić zdjęcia w innym klimacie niż dotychczas.[/QUOTE]
Skromność i realna ocena własnych zdjęć godna szacunku :)
Piszę to bez ironii.
Nie przejmuj się pierwszymi niepowodzeniami - pokazy mody to dość wymagająca działka - zarówno od sprzętu jak i fotografa.
Poza tym pamiętaj że profesjonalne pokazy są łatwiejsze w fotografowaniu niż takie pseudo-pokazy jak ten na którym byłeś.
Co do zdjęć… Tak jak Ci już napisano - strasznie rzuca się w oczy logo - psuje wszystko.
Rozważ moze dyskretny napis na dole (z naciskiem na DYSKRETNY) z adresem swojej www - np. www.xyz.com
Poza tym popracuj nad kadrami - jeśli Ci się nie udało przy zrobieniu zdjęcia to chociaż w Photoshopie. Na wielu zdjęciach nie wiadomo co chciałeś pokazać - czy modela/modelkę, czy salę, czy jeszcze coś innego?
Dla mnie ostatnie dwa zdjęcia mają klimat - to z rozmyciem tła i iphonem i te dwie panie robiące sobie “sweet photo” na pejs-zbuka. ;)
Powodzenia i nie zrażaj się!
Marek
Logo zmienione :)
Tematem były pokazy mody, ale super, że przy okazji skierowaliście moją uwagę na to logo.
Mam nadzieję, że to już jest ok :)
Zaraz znowu dostaniesz.