Odp: Mam do wyboru 3 obiektywy. Prosiłabym o doradzenie mi wyborze jednego z nich.
Różnica w cenie pomiędzy 85 a 70-200L to przy okazji na ten drugi to 300 zł zaledwie. Nie wiem czy warto oszczędzać i kupić byle co a potem zmieniać albo się frustrować nad bublem...
Odp: Mam do wyboru 3 obiektywy. Prosiłabym o doradzenie mi wyborze jednego z nich.
Masz jeszcze jedną alternatywę w podobnej cenie. Tamron 70-300mm. Optycznie porównywalny z canon EF-S 50-250 mm, lepiej od niego wykonany, droższy. W porównaniu z 70-200 f/4 jest optycznie gorszy od 70-200 f/4 L lecz tańszy i ma mniej krzykliwy kolor, a dodatkowo dysponuje optyczną stabilizacją obrazu. W tego typu obiektywach stabilizacja może się okazać bardzo przydatna w przypadku innych zastosowań.
Tamron za wolny na psy, moj nie wyrabial, duzo nietrafionych fotek, po zakupie 100mm f2.8 macro usm przestalem nim pstrykac psa xd
Cytat:
Zamieszczone przez
julliet11
Obiektywy, które mam do wyboru to: canon EF-S 5-250
Która wersja bo są trzy Canon Lens Reviews
Ta najnowsza (Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM) w przeciwieństwie do tych wcześniejszych wygląda na bardzo dobry wybór Canon 55-250mm STM Review
Cytat:
Overall
The Canon 55-250mm IS STM is optically superb and handles very well for a mostly plastic lens. The biggest negatives of the previous models were that their focus rings and filter threads rotated during autofocus, and that you had to move a switch for manual-focus override. This new lens fixes all these annoyances.
This is also a kit lens sold with many less expensive Canons, and it's excellent. There is no reason to pay more for a telephoto lens for a Canon APS-C camera.
If you can't get brilliant, sharp and colorful photos with this lens, you're doing something wrong.
Cytat:
AF Speed
AF is instantaneous at 55mm, and super fast at 250mm.
Cytat:
Zamieszczone przez
AREK87
CANON 1.8 85mm
Tym psa w ruchu nie złapiesz w życiu.
Musisz szybko biegać, jak chcesz psa w ruchu złapać:D
julliet11, nie podałaś budżetu, więc c70-200/4, jak masz więcej kasy to 70-200/1.8, s50-150/2.8. C75-300 o ile z usm również.
W pogodny dzień na psa można polować tanim, celnym, USM (ale nie wiem jakich szybkości oczekuje autor tematu, bo wszystko zależy od rasy, wieku i ułożenia psa) i całkiem dobrym optycznie Canonem 28-135/3,5-5,6 IS USM: canon 28-135 USM IS (4963106410) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Jak do 600zł , to można brać.
A do psich porterów, który ?
Cytat:
Zamieszczone przez
julliet11
A do psich porterów, który ?
W portretach najlepiej sprawdzają się stałki. C50/1.4 będzie ok, c85/1.8 również.
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
W portretach najlepiej sprawdzają się stałki. C50/1.4 będzie ok, c85/1.8 również.
A jeszcze lepiej 135 i 200mm:
https://www.flickr.com/photos/abumil...-jrHU1m-7q49Uw
https://www.flickr.com/photos/stefan...-67zZ8y-eeTRf7
Psy w ruchu powiadasz... Może by tak canon 70-210 3.5-4.5 USM? Na mojego quasi teriera ze stwierdzonym doświadczalnie ADHD wystarczał, a i 24-105 czasami dawał radę. Nie bez znaczenia jest też puszka pod którą miałbyś podpiąć to szkiełko. Nie każda dobiegaczka nadąży za cwałującym psem :)