Odp: różnice w cenach 24-105.4L
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
też słyszałem że te z zestawów sa jakby "słabsze" ale ile w tym prawdy... naprawde nie wiem
Nie mam pojęcia skąd się takie dziwne przesądy biorą - ja mam z kita 6D i jest bardzo mocny....:roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Nie mam pojęcia skąd się takie dziwne przesądy biorą (...)
Temat oszukanych obiektywów w białych pudełkach się mniej więcej raz na kwartał pojawia, taka natura ludzka jest.
"Zostaw, zostaw. Tamtego świata się nie da uratować".
Cytat:
Zamieszczone przez
latant
Ma umowę z jajkiem czy kurą? Lepiej się czujesz określając inne narody w ten sposób, jesteś zadowolony jeżeli mówią do Ciebie w Niemczech "Polacke"?
Żółtki to Nikon Polska. W każdym salonie na metry nikonów i 3 kanuny na krzyż. Nawet sony już nie mają... od kiedy jest tam NPS nic innego nie oferują
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Nie mam pojęcia skąd się takie dziwne przesądy biorą - ja mam z kita 6D i jest bardzo mocny....:roll:
pewnie masz "walnięty egzemplarz"
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
Możliwe,że to tzw. wersje "demo", czyli obiektywy w nieoryginalnych opakowaniach, powystawowe, itp.
To samo by można powiedzieć o tabletach Wacom, dodawanych w promocji do 6D. Będzie to taka sama trzecia góralska prawda ;-)
Jak ja kupowałem 24-105 w 2007r też były sprzedawane jako rozkompletowane kity od 5d w białych pudełkach i normalne. Ja kupiłem za 3400 wtedy kita w białym pudełku, a mój znajomy kupił w normalnym pudełku za 4000, potem jak porównywaliśmy to mój okazał się ostrzejszy niż jego.
Zastanawia mnie zawsze kwestia tego skad się biorą te teorie o słabszych szkłach. Przecież one wychodzą z tej samej fabryki. Tak jak auta. Jest 10000 dobrych i jeden pechowy. Jak wszędzie;)
Byle na niego nie trafić:P
Normalne szkiełko działa jak każde inne (moje skończyło po upadku z pietra), takie wersje OEM nawet mają cyfrowe.pl w ofercie po 2625. CANON 24-105 MM F/4.0L EF IS USM - Cyfrowe.pl Także brać nie zastanawiać się. Bdb szkło.
To są dokładnie te same szkła, różnią się tylko opakowaniem. Te w niezadrukowanym kartoniku pochodzą po prostu ze zbiorczych opakowań ( zestawów z body lub lampą błyskową ). Nie ma się nad czym zastanawiać i doszukiwać teorii spiskowych :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mariusz_C
Jak ja kupowałem 24-105 w 2007r też były sprzedawane jako rozkompletowane kity od 5d w białych pudełkach i normalne. Ja kupiłem za 3400 wtedy kita w białym pudełku, a mój znajomy kupił w normalnym pudełku za 4000, potem jak porównywaliśmy to mój okazał się ostrzejszy niż jego.
No bo kolor pudełka absoutnie nic nie znaczy, ale...
Wiadomo, ze najlepsze czyli żylety wysyłają do Ameryki, całkiem niezłe do Azji, te z dolnej strefy stanów średnich do Europy, a pozostałe do pozostałych krajów czyli do Polski, Wenezueli, Iraku....:lol: