Odp: Canon 30d i co dalej ?
Cytat:
Zamieszczone przez
silent
Jeszcze odnośnie 7d. Brałem po uwagę zakup tego aparatu aż do momentu przeglądnięcia testów i opinii w internecie. Wychodzi, że to niezły generator szumu a i obrazkiem ponoć nie grzeszy, za to AF z pewnością byłby super.
ehhh...ff to ff ale nie opieraj się do końca na testach. Są na tym forum ludzie, którzy z powodzeniem używają 7d do tworzenia wspaniałych fotografii. Ja stawiałbym jednak na dobrą optykę, tym bardziej że budżet na dobre szkło (szkła?) wystarczy. Z całym szacunkiem dla ff. A 7d to nie jest zwykły aps-c. To kandyzowana wisienka na torcie w tych matrycach.
Cytat:
Zamieszczone przez
silent
...Dlaczego Sigmę ? Podobno Canon bije tu szkiełko Sigmy (tak czytałem w sieci)
Canon lepszy pod względem AF-u i 5 mm dłuższy. Sigma ostrzejsza, lżejsza, mniejsza. Bardzo fajne szkiełko.
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
sprzedaj wszystko, weź 6D na raty i po sprawie
do takiego wniosku dojdziesz prędzej czy później
Trafiłeś w sedno bo już wiele razy dochodziłem do takiego wniosku ale po tym często dochodził głos "rozsądku" i mówił, że są ważniejsze rzeczy niż aparat ale kiedy nie ma ? Tym głosem rozsądku najczęściej jest też moja druga połówka ;)
Jak rozumiem nikt nie opowiada się za zmianą systemu ?
Coraz bardziej skłaniam się, żeby zostawić jednak 30d i kompletować szklarnie a w przyszłości jak się uda to kupić upragnione FF. Hmm...
Ty już podjąłeś decyzję (podświadomie), tylko niepotrzebnie ją odwlekasz
ja po zakupie 6D nadal mam 60D, bo to b. fajny aparat, ale chyba wkrótce "wybije jego godzina"