Odp: Black Friday 2014 po polsku
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Śmieszne marże ? Mamy jedne z najwyższych cen na elektronikę
Zapominasz o łańcuchu pokarmowym :roll: , a czyją marżę masz na myśli ?
Z 16-35 IS w Cyfrowe.pl to samo z 3949 na 4107, ale ściema.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
nie widze powodu dla ktorego Polska mialaby lykac wszystkie amerykanskie wymysly i zwyczaje.
ot co
Zgoda, oczywiście że nie musi.
Dlatego albo robisz promocję łykając zwyczaj amerykański i nie manewrujesz cenami przed promocją albo najzwyczajniej w świecie olewasz temat i nie robisz żadnej promocji.
Ale u nas jesteś gość jak kogoś wydymasz na kasę. Ot co :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Śmieszne marże ? Mamy jedne z najwyższych cen na elektronikę.
Najczęściej to nie detaliści mają wysokie marże, tylko importer/dystrybutor generalny.
Na pocieszenie dodam, że wczoraj dostałem od jednej z sieci z elektroniką kod rabatowy (13% na wszystko) i o dziwo nie podnieśli cen. I udało się zrobić zakupy z takimż rabatem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Najczęściej to nie detaliści mają wysokie marże, tylko importer/dystrybutor generalny.
Jest też takie coś jak "wyłączny dystrybutor".
Jak jeszcze kupowałem trochę klamotów rowerowych to najbardziej znienawidzonym przez bikerów i sprzedawców był taki "wyłączny dystrybutor Shimano", który gwarantował że ceny na osprzęt w Polsce były 40-60% wyższe niż gdzie indziej.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Jest też takie coś jak "wyłączny dystrybutor".
Jak jeszcze kupowałem trochę klamotów rowerowych to najbardziej znienawidzonym przez bikerów i sprzedawców był taki "wyłączny dystrybutor Shimano", który gwarantował że ceny na osprzęt w Polsce były 40-60% wyższe niż gdzie indziej.
Mowisz o pawlaku??
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Mowisz o pawlaku??
Tak, dawne czasy...
Ładnych parę tysięcy moich Euro wyjechało do Bike-Discount.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Tak, dawne czasy...
Ładnych parę tysięcy moich Euro wyjechało do Bike-Discount.
Znam te czasy. Tez swego czasu szarpalem sie z nim. :-)
Główne atrakcje elektroniczne Czarnego Piątku to ostro przecenione fanty sprzedawane w niewielkich ilościach "szczęśliwcom" z czołówki kolejki. Dla mnie z reguły nieatrakcyjne, bo nie potrzebuję laptopa za $99. (Chyba jako podstawka pod monitor, jezeli ma atrakcyjna obudowę.:idea:) Telewizor 50" za $199 to już troche lepiej, jeśli ktoś potrzebuje do lazienki,:roll::mrgreen: a 55" Samsung 4k poniżej $1000 jeszcze lepiej. Ale stania przed sklepem przy temperaturze 27 F nie warte.
Najlepsze okazje Black Friday to nie te "doorbustery" tylko inne poważne okazje np. odzieży typu 50% off na wszystko.
Właśnie nabyłem upgrade PaintShop Pro X7 Ultimate z różnymi dodatkami za jedyne $39.99 a tzw. Cyber Monday jeszcze przed nami... 8-)