Odp: Tamron 70-300 Vc Usd Czy ostry??
No to jak nie chce to olej temat. Powodem takiego postępowania oraz ciśnienie na sprzedaż może być chęć ukrycia tego, że szkiełko nie jest idealne. Tych obiektywów na rynku wtórnym jest dużo. Radzę kupować tylko po podpięciu do swojego aparatu i zobaczeniu fot na ekranie.
Jeżeli było ostrzone na słupek to na każdej ogniskowej ja widzę że ostrość jest za słupkiem.
Tylko ja tak mam?
Gdy szukałem sobie używanego egzemplarza prosiłem przede wszystkim o sample na ogniskowej 300mm i przysłonach 5,6 i 8i czułości ISO 100-200. Tylko RAW. Nie ma innej możliwości ocenienia egzemplarza niż otworzenie rawów w programie i ocenie organoleptycznej. A i tak mam wrażenie że mój egzemplarz - bardzo ostry - co jakiś czas nie potrafi być tak ostry jak potrafi być :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Patrykkk
Ale ten gościu nie chce mi podesłać rawów..to jest bardzo dziwne?!
Na pewno jest to bardzo podejrzane. Ja w takim stanie rzeczy nie zawracałbym sobie głowy tym szkiełkiem a poszukał jakąś inną używkę, której właściciel nic nie będzie chciał przed kupującym ukryć.
To szkiełko na pewno sobie odpuszczę...ale poszukiwania trwają dalej:)
Dzięki za pomoc.Na pewno jeszcze też wrzucę jakieś sample ale z innego szkiełka...
Pozdr.
pożycz od kogoś 200 zeta i kup nowy
to delikatny i kapryśny obiektyw, trzeba uważać
ale generalnie jest to naprawdę bdb szkło - polecam
?he he! Mi te same zdjecia przesłał na PW jak interesowałem sie tym konkretnie obiektywem. Dla mnie te zdjecia są nie są super ostre. I ja odpuściłem sobie jego zakup. Ale widzę ze aukcja kończy sie za dwie godziny, napewno sie ktoś ucieszy.
nie bardzo wiem na co uploadować, ale wrzucam na jakieś uploady ;)
Wywołane w DPP prosto jak idzie, po prostu convert and save prosto z rawów.
To są jakieś stare foty, niestety w weekend nie było możliwości strzelenia świeżych, może w jutro/po jutrze się uda to doślę.
http://pictap.pl/di-84EX28W4.jpg
mobi-bro.com
mobi-bro.com
exify powinny być chyba
Jako że chce kupić owego tamrona od forumowego kolegi Salasa..proszę o opinię ostrości zamieszczonych zdjęć przez niego.
Ja jeszcze jutro postaram się wrzucić..rawy które dostałem od salasa.
A na razie proszę o opinię ostrości tych zdjęć...
Pozdr.
Raczej ostry, to że mydło jest to inna bajka ale takie te obiektywy już po prostu są.