Odp: Nowy Canon 6D a przebieg po nazwach plików
Polecam programik breeze downloader pro
Cytat:
Zamieszczone przez
C>N
dlatego tak sobie ceniłem możliwość zmiany nazwy pliku w 7d, gdy robiłem reportaże na 5d i 7d
Widzę, że masz 5,6 i 7D. Czy chcesz powiedzieć, że w 6D nie mogę sobie zmienić nazwy pliku na 6D1_ i 6D2_ w drugim body?
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Widzę, że masz 5,6 i 7D. Czy chcesz powiedzieć, że w 6D nie mogę sobie zmienić nazwy pliku
Przynajmniej ja takiej pozycji w menu, jak "Nazwa pliku" (która jest w 7d) nie widzę. Szerze mówiąc, trochę mnie to zaskoczyło kiedyś
Wszystkie pozycje menu są widoczne gdy aparat jest w trybie M. Ale to pewnie wiesz.
Przy zmianie katalogu w body nie ma żadnego problemu przecież - wystarczy zajrzeć do menu :)
Co do zmiany numeracji na karcie z powodu użycia innej karty , to już ten błąd nie występuje w 6D. Musi być inna przyczyna. Ja używam różnych kart i zawsze numeracja jest OK.
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Wszystkie pozycje menu są widoczne gdy aparat jest w trybie M. Ale to pewnie wiesz.
a co to ten tryb M?
"No way to reset file number prefix; files always start with IMG. (I wish I could reset it to KEN or 6D.)"
Canon 6D Review
Cytat:
Zamieszczone przez
C>N
a co to ten tryb M?
"No way to reset file number prefix; files always start with IMG. (I wish I could reset it to KEN or 6D.)"
Canon 6D Review
W pełnym manualu masz pełne menu. Jak sobie zmienisz na Av to już niektóre funkcje są niedostępne w menu.
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
W pełnym manualu masz pełne menu
ja wiem, że w wirtualnym świecie trudno odczytać sarkazm...
6d nie ma w menu funkcji, którą posiada 7d, czy 5dmkIII
Przecież to amatorska pucha jest ;)
moim zdaniem to całkowicie zbędna funkcjonalność nawet w amatorskim korpusie.
Cytat:
Zamieszczone przez
C>N
ja wiem, że w wirtualnym świecie trudno odczytać sarkazm...
6d nie ma w menu funkcji, którą posiada 7d, czy 5dmkIII
Przecież to amatorska pucha jest ;)
Zgodnie z systematyką Canona - 6D to ten sam segment aparatów (dla entuzjastów) jak 7D.
Dlaczego 7D ma możliwość pogrzebać sobie w 4 znakach przed numerem zdjęcia. Moim zdaniem powinno to być w standardzie aparatu.
Ale Canon to firma bardzo kapryśna. W 50D mamy mikroregulację AF. W 60D zapominamy o tym. I w 70D już wracamy do wynalazku z 50D.