Odp: Canon C100 - obiektywy ...
Przy takiej kasie można rozpocząć poszukiwania ostrej sztuki C 24-70 f/2,8 L USM. Pancerne szkło. Dobre do reportażu. A do FF jeszcze lepsze niż do C100.
Jak ma być tylko z wykorzystaniem do Canona 100 to wystarczy Canon 17-55/2,8 albo Sigma 17-50/2,8.
15-85 ma zmienne światło więc nie wiem czy Ci to nie będzie przeszkadzało. No i parafokalne też nie jest więc przy filmie w repo trochę bieda.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
15-85 ma zmienne światło więc nie wiem czy Ci to nie będzie przeszkadzało. No i parafokalne też nie jest więc przy filmie w repo trochę bieda.
A polecane przez Ciebie 24-105L jest parafokalne?
Było "też nie jest" - może zbyt chaotycznie i skrótowo to napisałem ;). Zresztą to słowo "polecane" jest tu nadinterpretacją. Raczej do rozważenia, bo w przypadku cropa to jest niezbyt wygodny zakres ogniskowych. Ja bym wolał coś szerszego. Zresztą jak już wspominałem, ja do repo wolałbym "zwykłą kamerę", a nie C100 z kulawym zoomem fotograficznym.
^^ To jest szkło do cropa.
O. Super 35mm to crop? Sprytny chwyt marketingowy :) No to sigma podejdzie. Sprawdziłem, wygląda na parfokalną.
Zaden chwyt. Tasma filmowa 35mm tyle ze klatki sa pionowo a nie poziomo jak w malym obrazku.