w reporterce to moze byc zaleta, robisz pierwsze zdjęcie i już fotogtafowana osoba patrzy na Ciebie... ;-)
Wersja do druku
w reporterce to moze byc zaleta, robisz pierwsze zdjęcie i już fotogtafowana osoba patrzy na Ciebie... ;-)
No to nie wiem.
Moze z Pazurkiem mamy jakies wybrakowane sztuki.
Postaramy sie dorwac Bireza i sprawdzic dokladnie który głośniejszy...
i 50 innych ... raczej dziękuję ;)Cytat:
Zamieszczone przez TomekD
Dalmierz!Cytat:
Zamieszczone przez Teo
Jeśli musi być cyfrowy, to ten:
http://www.epson.co.uk/products/digital_cameras/RD1.htm
Jesli nie, to jakikolwiek na kliszę :-)
To chyba raczej w portretach jest zaleta ;)Cytat:
Zamieszczone przez TomekD
Hmm pierwsze na co zwrocilem uwage bawiac sie przez chwile 350d to wlasnie fakt ze Lustro jest duzo cichsza niz mojej 20ki.
Ponoc 5D ma cichsze niz 350. Czy to prawda?
Nie chce rozpetywac wojny systemowej ale mimo ze nikona nie mam i miec nie bede, to lustro np d200 czy d70 wydaje naprawde malo dzwieku. dlaczego canon tak nie moze miec.
Kurcze szkoda ze niema tuningu do 20d wyciszajacego lustro.
No...Ja polazłem dziś do sklepu obejrzeć 30D, a właściwie posłuchać 30D :) Wnioski moje są takie, że jest cichszy na pewno od 20D, ale głośniejszy od 350D. Coś tak...pomiędzy. Ekran też robi wrażenie, chociaż ja rzadko korzystam z LCD do przeglądania fot. No i znów mam dylemat... W 10D nie chcę się pakować, skoro mamy sprzęt o lepszych parametrach. 5D jest cichutki, ale....dla mnie na razie nieosiągalny;) Ideałem dla mnie byłby cichy aparat nieco większy od 350D, z metalowym body i uszczelkami. Procesor, matryca i szumy mogą zostać takie jak są ;) To byłaby fajowa zabawka i gwóźdź dla Nikona ;) Cichy, mały, sprytny, wytrzymały. Aha, i zasilanie na BP511 ;) Ale jak się nie ma , co by się lubiło, to trzeba...wiadomo ;) A co do stałki... Oglądałem porównanie EF 20/2.8 vs. 16-35 L i stałka wcale nie wypadała tak źle. Na pełnej dziurze nieostre były obrzeża w stosunku do Elki, ale bez specjalnej przesady. Sigma 20/1.8 - pełna dziura to dno, ale dalej jest już tylko lepiej. No i nie wiem dalej nic... Ale coś czuję, że zaryzykuję z 350D + EF 20/2.8....
Tak.Cytat:
Zamieszczone przez storm
Przy zdjeciach pojedynczych wyglada to wg mnie tak:
20D - DUP!
10D - ŁUP
350D - pac_bzyyyk
5D - pac
Apropo tematu wątku to :
http://www.tarnow.net.pl/index.php?p...domosc&id=3703
I wcale nie robiłem żadnego wyciszania aparatu :(
[']
3xNIE!Cytat:
Zamieszczone przez Teo
Ani nie mały (20/2.8 to kawał cieżkiego kloca),
ani nie cichy,
ani nie szybki (AF w 350D pozostawia baaardzo dużo do życzenia).
Do tego współpraca takiego zestawu to kupa problemów. 20/2.8 z cyfrą nie współpracuje w ogóle (bo lepszego określenia, którego by mi nie wymoderowali nie znalazłem :mrgreen: ). Aberracje i dystorsje to coś co dostrzeżesz szybciej niż to, co masz na zdjęciu.
Przepraszam za sprowadzenie na ziemię, ale może przemyśl to jeszcze raz.