to dzis komputery robia zjecia?;)
Wersja do druku
być na Islandii i zrobić tak słabe zdjęcia to trochę wstyd. Widać, że ewidentnie zabrakło statywu i chęci wstawania na wschody słońca i marźnięcia o zachodach. Niestety na obronę autora przemawia to, że na Islandii ciężko trafić dobrą fotograficznie pogodę, więc może to było powodem? Generalnie kierunek dobry, ale troszkę trzeba popracować.
Pozdrawiam,
Kubeł zimnej wody na moją głowę:-) Pewnie zasłużonej w pełni. Przyjmuję z pokorą, aczkolwiek nie żałuję ani jednego straconego zachodu słońca:-) wstyd się przyznać, ale fotografowanie nie było jedynym celem tej podróży, czasem inne rzeczy były o niebo ważniejsze niż jakiekolwiek udane zdjęcie. Aczkolwiek udało mi się spełnić jedno marzenie - widziałam i uwieczniłam zorzę polarną, na początku września. Kryła się przede mną w styczniu, dorwałam ją latem:-)
przepraszam, może trochę za ostro, ale po prostu ja jestem zakochany w Islandii i wiem jak te miejsca wyglądają na żywo a jak na fotach i trochę przykro ;) ale jeżeli to nie był wyjazd stricte foto i zdjęcia były cyknięte ad hoc, to kompletnie zmienia mój odbiór, bo w takim kontekście są bardzo dobre. Ja gdybym np. pojechał z wycieczką, to na pewno bym takich nie zrobił, więc szacun. I zazdroszczę zorzy. Mi się to jeszcze nigdy nie udało, ale będę polował dalej ;)
Pozdrawiam
ps. jeżeli ktoś potrzebuje porady co gdzie i za ile na ISladnii, to polecam się. Odpowiem na każde pytanie na priv. Myślę nawet o zorganizowaniu jakiegoś workshopu w tym pięknym kraju - pytanie czy byliby chętni?
Ostrość sądów rozumiem i wybaczam, bo też uwielbiam to miejsce... Na swe usprawiedliwienie dodam, że w tym roku ciągałam przez te 2 tys km pięcioletni ogon:-) więc postoje i "plenery" uzależnione były od humorów pannicy:-)
Ale postaram się poprawić i nie wklejać gniotów
pozdrawiam
Na komórce wyglądają świetnie :p na kompie pamiętam, że pierwszy wrzut był troszke slabszy, ale i tak fajny!
Ostatni set przypadł mi do gustu najbardziej!
Ostatnia seria dużo lepsza, czuć klimat Islandii.
Dziękuję.
To teraz kilka zdjęć spod lodowca Vatnajokull
24. Aurora borealis
25. I jeszcze jedno ujęcie
26. Zatoka lodowcowa - mgła była taka, że prawie nie było widać lodowca
27. ... ale za to bryły lodowe miały piękne kolory
28. Dla porównania - tak to wyglądało rok temu w maju w pełnym słońcu
29.
30. Jeden z jęzorów lodowca