Proszę bardzo:
Fuji X-S1.W przełozeniu 18-640.Piekne kolory,bogactwo funkcj.
Osobiscie polecam ,bo uzywam na codzień do mniej ważnych fotek.
Wersja do druku
No i na ta markę nawet bym nie wpadł :) dzięki za namiar. Takich odpowiedzi oczekiwałem uzywasz polecasz i do tego idealnie wpisuje sie cene i nozliwosci. Powiedz mi coś jeszcze o uzywalnym iso do jakiej wartości mozna używać w dobrym i słabym świetle słabe światło rozumiem np oświetlenie uliczne w nocy.
X-S1 nie nadaje się do robienia fotek podczas jazdy. Tutaj wspomniany G15 byłby znacznie lepszy.
Sprzęt do auta musi mieć dobry uchwyt, dobry Live View, sprawny AF i przede wszystkim dać się obsługiwać jedną ręką. A więc pod palcem wskazującym oprócz spustu, powinien być włącznik i obsługa zoomu, jeśli posiada. Przycisk podglądu natomiast w zasięgu kciuka.
Myślę że podczas jazdy kolega nie ryzykował by robienia zdjęć nawet jeśli miał by to wszystko o czym piszesz. Bezpieczeństwo podczas prowadzenia 30 ton na kołach to jednak podstawą i żaden aparat mu tego nie da bo robiaac zdjęcie trzeba oderwać wzrok od drogi. Ważny natomiast jest ogniskowa , łatwość obsługi i gotowe zdjecia bez obrobki do katalogu na kompie. Czyli prosto mówiąc sprawny automat wypluwajacy przyzwoite jpg. Kolega nie będzie robił portretów ani artystycznych zdjęć. Nie będzie robił fotek sportowych. Głównie dokument prosty .
Ok rozumiem. Dzięki za szybką odpowiedź. Jutro przedstawię mu wszystko na chłopski rozum tłumacząc przy zimnym piwku :)
Fuji X-S1 , to zdecydowanie niedoceniany aparat wsród hybryd,szczególnie wśród polskich uzytkowników zniechęconych najnizszymi modelami Fuji.
Ale wystarczy się wczytać w opinie zagraniczne i porównania ,to w tek klasie równolegle ida FZ200 i Fuji X-S1.
Oprócz poczytania o prametrach ,warto potrzymać w łapach ,spory,dobrze leży,gumowata okładzina,nie śliski plastik.
Zresztą ,można zapytać na forum Fuji tak samo jak tutaj.
No i taki ma być dobrze leżeć w łapie chłopa co ma 90kg. A nie małe pudeleczko w którym nie trafi w przyciski zobaczymy czy mu sie spodoba. Na proc podeslalem wiadomosc. Jeśli masz czas u możliwość będę wdzięczny za odpowiedź z zalacznikami :)
iPhone albo Sony RX100