nie przesadzaj-choc chmurki byly, to czesto sie przejasnialo i widac bylo ladnieCytat:
Zamieszczone przez KMV10
Wersja do druku
nie przesadzaj-choc chmurki byly, to czesto sie przejasnialo i widac bylo ladnieCytat:
Zamieszczone przez KMV10
No to super - pokazuj zdjęcia. Koniecznie :)Cytat:
Zamieszczone przez gawryl
A gdzie byłeś, bo u mnie na Ochocie to się przejaśniło ale po drugiej. :-|
fotek nie ma, nie mialem ze soba aparatu (w pracy bylem, na wyjezdzie :/ )Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
a bylem w IF PAN ul. Lotnikow (Sluzewiec)
No to szkoda, może następnym razem :)
udało mi się zrobić zdjęcia w Olsztynie, było trochę chmurek ale Słonko się przebiło. Sprzęt to Sonnar 300/4 mc, 300d, jako filtr posłużył wycinek dyskietki 3,5 cala.
tak wogóle to witam serdecznie na forum :) i zapraszam:
zaćmienie 1
zaćmienie 2
Cytat:
Zamieszczone przez Arek_O
Chodzi mi o to ze punkt ten napisany jest zbyt pobieznie i osoba nieobeznana z fotografia moze sobie ta zasade nieopatrznie wziac do serca i mamy potem watki na forum "a pisali ze przymkniecie maksymalne daje najlepsza jakosc obiektywu", i wez tu ludzi potem naprowadzaj :? .
No to dla tych co nie widzieli ... troszkę problemów było z chmurkami ale od czasu do czasu coś się udało zrobić.Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
pzdr
sfw ładna sekwencja fotek mimo chmur. Miałeś dużo szczęścia i fajny pomysł :D... zastanawia mnie tylko ta nieostrość... niedokładność w ustawieniu czy mydlasty telekonwerter?
a ja z grupa wielu Polskich astromaniaków :) wybrałem się na zacmienie w miejsce gdzie było ono całkowite. Bylismy w Turcji
a oto efekty
całość
protuberancje
mozaika
pozdrawiam serdecznie i polecam kolejne zaćmienie np.Nowosybirsk 2008