Odp: [Tespis] - moja galeria zdjec
słowiczek, jest zasada taka że dla podkreślenia oczu lub najczęściej całej twarzy przycina się czubek głowy, jednak niema mowy wtedy o palcach stopach itp. jak na 6 tylko nie tak centralnie
tespis to portrety, staraj się aby oczy małego modela znajdowały na wysokości 2/3 zdjęcia,
4 fotografia np wykadruj tak aby chłopak przesuą sie w prawo automatycznie zetnie nadmiar ogrodzenia i koniec ślizgawki i oczy żeby były tak jak pisałem, na 2/3 zdjęcia i pozostaw stopy
jak dla mnie to zapewne będzie lepiej, jednak jak znalazł byś czas sprawdzić i wstawić, ja sam niewiele wiem jeszcze o portretach więc jestem ciekaw jak by to wyszło pozdrawiam
Nr 1 dość jasne, przez co dziecko (o takiej karnacji) wtapia się w tło. Oko ostre - wiadomo 6D robi swoje :).
2banan - postaram się coś wrzucić w przyszłym tygodniu, tak jak proponujesz
cobalt - to prawda, trochę się zlał z tłem.
Wyciągnąłem stary softbox, dostałem promocyjną lampę od canona, wiec postaram się zrobić kilka fotek ze sztucznym oświetleniem. Coś się powinno pojawić w przyszłym tygodniu.
A co myślicie o 6 ? Nikt nie komentował tego zdjęcia?
Zdjęcie ciekawe (spojrzenie dziecka). Ja bym na fotce nr 6 obciął trochę tła z prawej strony. Twarz zwrócona w prawo, ale oczy patrzą bardziej w lewo.
Czy robiłeś retusz na buzi, czy mnie tak to pokazuje mój monitor?
Zdjęcia najbliższych tj. własnych dzieci, wnuków mają też wrażenia emocjonalne i trochę samemu inaczej się na nie patrzy. Ale technikę szlifować należy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Rychowski
Zdjęcie ciekawe (spojrzenie dziecka). Ja bym na fotce nr 6 obciął trochę tła z prawej strony. Twarz zwrócona w prawo, ale oczy patrzą bardziej w lewo.
Czy robiłeś retusz na buzi, czy mnie tak to pokazuje mój monitor?
Zdjęcia najbliższych tj. własnych dzieci, wnuków mają też wrażenia emocjonalne i trochę samemu inaczej się na nie patrzy. Ale technikę szlifować należy.
Nie retuszowałem, ale rzeczywiście coś tam widać na czole - może powinienem wyretuszować ;)
Zgadzam się, zdjęcia bliskich inaczej się ocenia.
Nowa fotka. Warunki domowe ;)
7.
Dajcie znać co myślicie.
no 7 jedna z bardziej udanych na pewno,tylko ucieka na lewo :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
7-a nie jest widoczna
To chyba jest też kwestjia dostawcy internetu, u mnie w pracy również jest problem.
Wstawiam z innego źródła:
7.
no to tak jak pisałem 7 dobra, ładny kadr i kolory, a za pleami nic zbędnego