Odp: Zdjęcia lasu - know how
No i na tym temat się wyczerpał
Cytat:
Zamieszczone przez
Zbyszko666
No i na tym temat się wyczerpał
oczekiwałeś, że dostaniesz 100 komentów na temat zdjęć czy co? :shock: po co w ogóle ten post teraz dodałeś :>
autor wątku dostał sporo wskazówek i pewnie już na tych wczasach był albo jest nadal..
pewnie zabłądził i jest tam do dzisiaj
Zacząłbym od znalezienia lasu. Większość tego co jest w Polsce to powojenna nasadzeniówka. Ona nie jest zbyt fotogeniczna. :(
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
Zacząłbym od znalezienia lasu. Większość tego co jest w Polsce to powojenna nasadzeniówka. Ona nie jest zbyt fotogeniczna. :(
A do tego są to często tzw. przemysłówki, czyli drzewa sadzone na papier,drewno przemysłowe itp. Nie mamy zbyt wiele ładnie zachowanych starych drzewostanów, ale dla chcącego zawsze coś się znajdzie;). Czasem jednak trzeba trochę kilometrów nabić...ale warto.
Dzisiaj oglądałem film przyrodniczy w telewizorze i mówili, że w Queensland jest taki las.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
film przyrodniczy w telewizorze
Telewizja kłamie - jak zwykle.
Mam w okolicy kilka zachowanych drzewostanów, może nie tak starych jak w Queensland, za to blisko - Puszcza Rzepińska, Rezerwat Cegliniec w Puszczy Noteckiej
Ja mam kilkanaście rezerwatów przyrody, parki krajobrazowe i pozostałości ( niestety) puszczy pilickiej i samą Pilicę;). Czasu tylko nie mam...:(
To tak jak ja.
Dzisiaj zrobiłem foto starego dębu na wypadzie rowerowym, nad ulubionym jeziorem w Gliniku.
Dąb ma kilka setek lat. Sporawy, ale miejscami usycha.
Witam wszystkich! Dziękuję za odpowiedzi, wszystkie przeczytałem przed naaprawdę dłuuuugim urlopem. Zdjęcia zrobiłem. Jestem zadowolony. Pokombinowałem z ustawieniami no i jakoś wyszło. Lekkie niedociągnięcia poprawiłem w Camera RAW.