Odp: [rook96] Nauka fotografii
Bliki to chyba nie brak filtra :> aberracja itp to problem kazdego szkla, tak mi sie wydaje. Wszystko mozna skorygowac 2 kliknieciami, a jak chcesz bez odblaskow, to zwracaj bardziej uwage na to, jak wpada swiatlo i zakladaj tulipanka ;)
Kolega chyba nie chcial byc chamski ;) po drodze to zrozumiesz i nauczysz sie przyjmowac takie opinie na klate, wyciagac wnioski i robic lepsze zdjecia ;)
Gdybym nie przyjął tego to bym był za pewne opryskliwy i po prostu nie kulturalny :p, tego tulipana nie mam xD, więc też założyć nie mogę ;0.
[rook96] Nauka fotografii
Zawsze mozesz zalonic ;) albo pstrykac z innej strony :)
...jeszcze slowko o nieostrosci, mowisz, ze to wina tego, ze nie masz statywu?
Mozesz wskazac, o ktorym zdjeciu mowisz?
Nie nieostrość winą braku statywu, winą braku statywu jest to, że zdjęcia są poruszone lub po prostu krzywe :p.
Za poruszane zdjecia odpowiada te czas ekspozycji, wiec moze niekoniecznie statyw, a odpowiedni dobor parametro, atego pytalem ktore to zdjecie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
rook96
Nie nieostrość winą braku statywu, winą braku statywu jest to, że zdjęcia są poruszone lub po prostu krzywe .
Nie masz czym się przejmować.
Na początku drogi, każdy dostaje w cztery litery i ma to dydaktyczne uzasadnienie i przynosi efekty.
Bardziej się staramy.
Na każde 1000 zdjęć, niech jedno będzie dobre, to już da Ci zadowolenie.
no cóż chcialem poprowadzić sensowną rozmowę ale widzę ze mamy doczynienia z osobą która problem widzi tylko w kwestii sprzętu a każde zdjęcie jest naznaczone nutką pasji , serca i całej reszty, jeżeli tak patrzysz na zdjęcia to po co szukasz dziury w całym?
Dlatego nie bawię się z Tobą w gry, ponieważ widziałem Twoje komentarze u innych osób, dotyczące nieraz bardzo udanych zdjęć, a zawsze były one sarkastyczne i pokazujące "co to nie ja", toteż z Tobą skoro jesteś wielkim artystą bawić się nie chcę, bo przecież oczywistym jest, że się zbłaźnię...
Bez urazy, ale jednak zamiast dać jakąś poradę np. potrafisz się tylko naśmiewać i krytykować innych, a jest to po prostu buractwo xd.
rook96 Napisałeś: żebyście w miarę możliwości dali mi jakieś porady czy zbluzgali co się Wam strasznie nie podoba.
Twoje fotki sa słabe,bardzo: nie ma tematu w nich, ani pomysłu i nie wiadomo co chciałes pokazać.
Ale tekstem:
potrafisz się tylko naśmiewać i krytykować innych, a jest to po prostu buractwo
po prostu przeginasz i wyglada to tak: jakie fotki =taki Ty.
Nie wdając się w zbędną dyskusję - czy znane jest Wam twierdzenie: konstruktywna krytyka? Wydaje mi się, że na tym właśnie mają polegać takie fora i udzielane na nim porady?