Premiery są bardzo sensowne, "bieda kit uwa" może być strzałem w 10, a L może być ciekawą propozycją dla osób z bardziej konkretnym podejściem do fotografii.
Wersja do druku
Premiery są bardzo sensowne, "bieda kit uwa" może być strzałem w 10, a L może być ciekawą propozycją dla osób z bardziej konkretnym podejściem do fotografii.
Bieda UWA jest nie powiem atrakcyjną ofertą.
Czy wiadomo kiedy te obiektywy będą w sprzedaży w Polsce?
Nowe szerokokątne Canony - znamy ceny i dostępność - Foto-Kurier - Pismo użytkowników sprzętu foto i wideo
Oba obiektywy mają być dostępne pod koniec maja w cenach:
EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM - 1199 zł
EF 16-35mm f/4L IS USM - 4199 zł
Mogło być gorzej.
100$ więcej w przypadku 10-18
i jak na eLkę przystało 200$ więcej xd
trochę smutno, ale jak wyżej nie jest tak źle :p
pewnie część sprzedawców trochę obniży żeby to u nich schodziło i będzie ok :P
od razu powiem-mam 10-22 i jest mega super....ale to szklo nie do portretow...noca i tak mozna dluzszy czas dac..a poza tym czy az taka przepasc f3,5 do f4,5 ? o ile to nowe bedzie ok to chyba nie wydalbym 2k pln a wolalbym to za 1k ....a AF przy uwa to nie musi byc super fast...choc na 18-135stm dziala rewelacyjnie szybko
obecnosc IS to oczywisty uklon pod video...choc ewent czasem moze sie przydac i dla foto...
ogolnie uwazam ze to rewelka obiektyw (nie znam testow jeszcze) i o to chodzi z efs zeby szkla byly mniejsze,lzejsze no i tansze
może ta stara Sigma 10-22 trochę potanieje; po ostatniej obniżce o połowę ceny S 17-50/2.8 wszystko jest możliwe
ciekawe, czy te szkła (S i C) da się w ogóle porównać jeśli chodzi i IQ
trzeba poczekać na testy
Samyangi 8mm też chyba zaleją rynek wtórny