Odp: Pomoc przy zakupie sprzętu...
Cytat:
Zamieszczone przez
p0lish
W 40 drażnić Cię będzie tragiczny wyświetlacz oraz niskie użyteczne ISO
hmmm, wyświetlacz raczej nie jest taki ważny.. ewentualnie zobaczyć czy jest spoko poza modelki i trochę przybliżyć zdjęcie czy ostrość na miejscu.
zdjęć w nocy lub wieczorami nie robię, a jeśli zajdzie taka potrzeba uzbroję 40stkę w lampe błyskową :)
Ile chcesz wydac na zakup body?
myślałam żeby za używane tak dać 700-900zł i wtedy 300zł za 50tke
50d chyba drozszy z 500zeta min. Zawsze to nowsza puszka. I ta 50 1.8 rewelacyjna nie jest.
szukam czegoś gdzie się nauczę dobrze systemu, później zacznę rozbudowę sprzętu, obiektywy, a później już tylko lepsze body.
wiem, szukałam na początku 50D
niestety w miarę szybko potrzebuję lepszego sprzętu od obecnego.
Zostaje za tym tylko zyczyc powodzenia.
Cytat:
Zamieszczone przez
floooowers
szukam czegoś gdzie się nauczę dobrze systemu, później zacznę rozbudowę sprzętu, obiektywy, a później już tylko lepsze body.
wiem, szukałam na początku 50D
niestety w miarę szybko potrzebuję lepszego sprzętu od obecnego.
może poszukaj 50D jak już zapałałaś taką miłością do canona, ma mikrokalibrację co może się przydać, w miarę współczesny wyświetlacz co nie jest bez znaczenia, 50 1.8 mechanicznie to raczej podpada pod tragedię, optycznie też żadne cuda, da się tym focić ale bez przyjemności, w systemie canona jest cienko ze standardową pięćdziesiątką - bardzo cienko.
tak jak pisałem ostatnio podpinałem tanie stałki 35, 501.4 50.18 i 85 nikona do D5000 obrazek mi się podobał wykonanie o niebo lesze niż C501.8 i chyba tańsze niż odpowiedniki canona.
czekam do końca sierpnia i wystawiam swojego nikona na sprzedaż. mam trochę czasu jeszcze na zastanowienie
to zbieraj pieniążka na 50D, (drugi raz polecam w ciągu 7 dni)
Co do tej 50 1.8 hmmm, a może helios 50 2 MF co prawda 8-)