nie nie wyrzucil, dobra wiec widze ze glownie zastrzezenia macie do postprodukcji, a co z kadrami ?
Wersja do druku
nie nie wyrzucil, dobra wiec widze ze glownie zastrzezenia macie do postprodukcji, a co z kadrami ?
Kadry mogą być, ale obróbka nie jest do przyjęcia. Ściany w kościele są białe, różowe czy zielone? Fakt, stając za księdzem poszedłeś po bandzie. Aha, na ostatnich zdjęciach za dużo lampy, i chyba prosto w twarz? Pozdrawiam
to taki eksperyment nigdy wcześniej nie próbowałem takje obrobki :), ale bede cwiczyl.
moim zdaniem bardzo złe podejśćie , NIGDY nie ćwiczy się na czyimś ślubie, zwłaszcza jezeli bierzesz kase. Jeżeli coś cwiczysz, obróbke itp to rób to dla siebie i zobacz czy jest lepsze czy gorsze od tego co oddajesz. Staraj się by reportaż tworzył jedną spójną całość, zarówno pod względem opowieści jak i obróbki. Przestań patrzeć na reportaż ślubny jako pojedyncze zdjęcia, typu tutaj fajny kadr a tam nie , tutaj fajny kolor a tutaj coś poszło nie tak jak chciałem, w tego rodzaju zdjęciach trzeba tworzyć opowieść, coś co da możliwość przejrzenia 100,200,300 zdjęć bez monotonnego klikania spacji, coś dzięki czemu młodzi będą pamiętać ten dzień, są zdjęcia tzw MUST BE i tego sie trzymajmy ale reszta to nie pojedyncze kadry, a spójna całość.
Jesli juz robisz eksperymenty to zrob kilka wersji danego kadru.
Zabawa balansem bieli nie powinna miec miejsca na czyims slubie. To jest reportaz wiec trzeba sie trzymac zastanych warunkow, tak jak je mlodzi zapamietali bez ingerencji w kolory.
Nie klikaj WB ze scian, nawet jesli byly biale bo wtedy na bank dostaniesz bialo-niebieski
Jesli sa problemy z WB w kosciele to uzyj X-rite Colorchecker passport. Przed slubem albo w trakcie, szybka klatka z passportem w rece i masz jakis punkt odniesienia.
Kadry wg. mnie ciekawe. Fajnie nad tym zapanowales, ale obrobka.....
Podobają mi się najbardziej zdjęcia nr 19 i 23 fajne kadry, ale obróbka straszna nie pasująca do takiej uroczystości(kolory),ale to już wcześniej inni napisali.
--- Kolejny post ---
Podobają mi się najbardziej zdjęcia nr 19 i 23 fajne kadry, ale obróbka straszna, nie pasująca do takiej uroczystości(kolory),ale to już wcześniej inni napisali.
reportaż z biegania IMHO bardzo fajny!
ślubów mam powyżej uszu,
A to bieganie bardzo fajnie się ogląda.
Czy ktoś może mi wytłumaczyć, czemu na zdjęcia wciska się angielskie napisy? Czemu nasze rodzime firmy noszą angielskie lub angielsko brzmiące nazwy?
Przepraszam ale nie mogłem się pohamować, po prostu nie rozumiem tego trendu...
seria z bieganiem super jak dla mnie, szczegolnie 31 fajnie wyszlo :D