Według mnie tak samo jest w 5 Można użyć każdego ale przesuwając aktywny. Jakimś rozwiązaniem jest wybór strefy AF i jej przesuwanie.
Wersja do druku
Według mnie tak samo jest w 5 Można użyć każdego ale przesuwając aktywny. Jakimś rozwiązaniem jest wybór strefy AF i jej przesuwanie.
Tryb MF. Jaka wiec jest roznica miedzy pojedynczym punktem MF a 61 punktami. U mnie nie ma zadnej, jednoczesnie potwierdza tylko jeden punkt. Z tym ze w trybie pojedynczego punktu moge go przesuwac na inny a w trybie 61 to zawsze srodkowy jest tylko aktywny.
No właśnie tak jest. Ale jak wybiorę Strefa AF (ręczny wybór strefy)-cytuję nazwy z instrukcji żeby było łatwiej doczytać
i umieszczę strefę np po lewej to kręcąc pierścieniem ostrości zgłaszają mi się różne punktu w zależności od obiektów które są ostre
Wiec dziala to tak samo "dobrze" w 1d jak i w 5d. Wiec albo zamierzone to jest (i sie z tym przeprosic trzeba) albo tez szybciej poprawia skoro problem jest wspolny.
Witam,
z racji, że to mój pierwszy wpis, to ogólne dzień dobry, a właściwie dobry wieczór:)
Na stronie 112 instrukcji, ramka na dole, napisano, że potwierdzenie ostrości w trybie manualnego ostrzenia przy automatycznym wyborze 61 punktów następuje, gdy środkowy punkt osiągnie ostrość - więc jest to zamiar producenta, a nie błąd.
Tak ale po tym jak srodkowy osiaga ostrosc zaden pozostaly nie osiaga. Wiec ten tryb nie rozni sie niczym od centralnego punktu.
Dzieki za odpowiedz.