Dzisiaj jestem bez kompa niestety.
Wydaje mi sie jednak, ze to struktura matowki (chociaz w nikonie D3100 tego sie nie dopatrzylem). Tak czy siak, chyba nie ma co panikowac :)
Wersja do druku
Dzisiaj jestem bez kompa niestety.
Wydaje mi sie jednak, ze to struktura matowki (chociaz w nikonie D3100 tego sie nie dopatrzylem). Tak czy siak, chyba nie ma co panikowac :)
Fakturka Vat czy marża ?
pewnie import :)
Wtedy by CMR-ka była.
...lub przemyt? ;)
Smiejecie sie z mojego zdrobnienia czy braku odpowiedniej ilosci swojej i mojej wiedzy ?;)
http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Faktura_(technika)
Jeżeli to coś wygląda jak drobna kratka to nie masz się czym przejmować,miałem tak po czyszczeniu matrycy,obraz był ostry,ale w wizjerze widać było taką właśnie drobną fakturę. Zdjęcia czyste,a teraz tego już nie widać. Chyba że u ciebie to nie faktura tylko paragon:D
To moim zdaniem ewidentnie faktura matówki. Matówki kiedyś właśnie się piaskowało lub trawiło chemicznie, obecnie jest to specjalnie dobrana faktura nacinana laserowo.
(Nawet w nazwie podanej przez producenta jest użyta nazwa "laser matte" )
Z czasem w zagłębieniach nacięć gromadzi się kurz powodując uwidocznienie struktury. Pomaga przedmuchanie matówki gruszką.
Możliwe, też, że matówka się lekko przesunęła i przez to bardziej widać strukturę.
Hehe, paragony i inne dokumenty to to chyba nie sa :P rzucilo mi sie to w oko juz wczesniej, ale przetarlem wizjer i tak musialem zapomniec.
Nie jest to jakos super widoczne, ale nie jest tez krysztal (widac najlepiej pod swiatlo). Wystraszylem sie, bo na nikonie tego nie mialem, a jak pojawia sie jakies dziwactwo, to zaczynam grzebac nerwowo i szukac, zwykle wtedy napsuje wiecej niz zrobie ;)
Kurz czy przesuniecie, hmm... to wlasciwie nowy korpus, no ale wykluczyc nie moge.
Tak czy siak, dobrze ze to nic takiego :P
EDIT
Teraz jeszcze mi sie wspomnialo, najbardziej widoczne mialem to na heliosie (chyba przy podgladzie GO). Ale to juz bylo totalne ziarno. Wtedy jednak tez myslalem, ze to od szkla.
a który to T 70-300 ? u mnie z 70D + 70-300 Di VC USD nic takiego nie zauważyłem !