6D warto
Wersja do druku
6D warto
@becekpl: chłopie, ja mam wrażenie że to właśnie Ty nudzisz się przy złej pogodzie. Pogryzły Cię pierwsze komary w tym roku i masz ochotę komuś przygryźć? Z całym szacunkiem - gość zadaje w miarę konkretne pytania, nie chcesz na nie odpowiadać - nie pisz, wszystkim będzie lżej...
Dla mnie -nadal warto kupić zadbane 5DII
Mam go od lutego tego roku i jestem zadowolony, co prawda musiałem sie nauczyc jak używać AF w nim, ale z obrazka jaki generuje jestem zadowolony, a sam AF do okiełznania:)
Czy powinienieś go kupić? Musisz najpierw sam ocenic poprzez własnorecznie przeprowadzony test w warunkach i na ustawieniach jakie używasz najczęściej, mi wyszło że warto
Jeśli tak samo stwierdzisz to kupuj, reszte przenacz na szkła jakie potrzebujesz i ciesz się nadal
Naprawdę trudno jest podjąc decyzję za kogoś, każdy ma inny styl, inaczej pracuje, na inne detale zwraca uwagę, poświęć 1 dzień na porównanie w róznych warunkachi i już
--- Kolejny post ---
Przeczytaj jeszcze to http://www.canon-board.info/fotografia-slubna-75/canon-6d-vs-nikon-d600-95405/
Dzięki Janhalb:D
Co do AF używał głównie punktowego. Lecz raz użyłem śledzącego 3D podczas imprezy dla przedszkolaków i muszę stwierdzić, że fajna sprawa, bo radził sobie świetnie. Takie typu imprezy rzadko fotografuje, więc najczęściej używam wcześniej wspomnianego. Myślę, że najlepszą opcją będzie jak wypożyczę sobie na kilka godzin 5d mkII i wtedy sam go sobie przetestuje:) Czy któryś szanowny kolega orientuje się, gdzie we Wrocławiu jest taka wypożyczalnia sprzętu fotograficznego?
dxomark:) a pan panie kolego skad dane bierzesz?:)
święta wojna 8-)
ja jestem zdania że warto zmienić, choćby dla szkieł8-)
każdy ma swoje upodobania, jedni lubią nasycenie kolorów nikona inni czerwone logo canona
to zdefiniujmy co znaczy konkretne pytanie
bo "czy MI się będzie ...." nie jest konkretnym pytaniem
jak on nie wie to nie ma szans żebyśmy my wiedzieli
ale dywagować co lepsze 500 stron można, chociaż jak widać nikomu się nie chce
skoro autorowi się nie chce wziąć do reki 5dmk2 i zrobić paru zdjęć , a potem na kompie je obejrzeć/ocenić/podjąć decyzje
to taki temat jest dla mnie założony z nudów-bez sensowny
btw
skąd pomysł zakupu aparatu ,którego w życiu nie trzymałeś w reku? porównałeś tabelki specyfikacji i ci wyskoczyło ze to dobry zakup?
ale w tomacie
warto*
a mój serdeczny przyjaciel, który przeszedł do canona ,wraca do nikona
*
subiektywna opinia, uwzględniająca;
cena
stan