a może się skusi, ja mu nic nie proponuje, podpowiadam że takie coś jest.:D
Wersja do druku
a może się skusi, ja mu nic nie proponuje, podpowiadam że takie coś jest.:D
20$ to kosztuje jeden preset, one każde są wyceniane indywidualnie :) W takiej sytuacji jakiś "droższy" plugin nie jest złym pomysłem. W każdym razie proponuje powalczyć samemu. To jest tylko kwestia suwaczków a nie sekwencji sklejania dziesiątek warstw odpowiednio przygotowanych i przetworzonych w PS (akcje). To nie wymaga aż takiej wiedzy i doświadczenia.
W sumie fajne te efekty,
Mozę zna ktoś jakieś tutoriale do tego?
poszukaj na YT
Jest duzo podobnych ale nic konkretnie podobnego do brazowego zafarbu.
Może filtr górnoprzepustowy na warstwach?
color efex pro masz tam różne zafarby, brązy są w kilku odcieniach, i oczywiście inne kolory również, z możliwością punktowego ich dodawania..itd zbyt wiele możliwości by pisać o tym w postach, na YT znajdziesz
gdyby tego było mało analog color efex z kolejnymi ...opcjami na modyfikacje fotografii
Nie wiem na ile pomocne będzie to co powiem, ale powiem:) Po pierwsze manipulacja kolorami i wypranymi światłami i cieniami wymaga doświadczenia i wyczucia. Po drugie w PS efekt wyprania uzyskuję poprzez edycję ustawienia Ekspozycja/ Przesunięcie a kolory to manipulacja krzywymi ( nimi też można pięknie wyprać fotę ). Ustawienia gamma też mogą być przydatne. W LR z kolei wypranie działa przez ruch krzywą, a zmiana kolorów przez split toning. Dla mnie osobiście największym problemem w tej sprawie jest wybranie dobrych kolorów.
Podpinam się pod wątek:
znacie jakieś dobre strony z darmowymi i płatnymi presetami do LR ?
Dzięki! :)
--- Kolejny post ---
Podpinam się pod wątek:
znacie jakieś dobre strony z darmowymi i płatnymi presetami do LR ?
Dzięki! :)