www.migomex.com.pl
jedyny oficjalny dystrybutor na Polske.
mam ten 1,4 DG black i razem z 70-200/4 pracuja znakomicie.
Cytat:
Zamieszczone przez KLOSZ
Wersja do druku
www.migomex.com.pl
jedyny oficjalny dystrybutor na Polske.
mam ten 1,4 DG black i razem z 70-200/4 pracuja znakomicie.
Cytat:
Zamieszczone przez KLOSZ
tdf - mozesz wrzucic gdzies porownanie jakosci z / bez tego 1.4 ?
ale tam jest tylko wersja 1,5x :?: :?: :?:Cytat:
Zamieszczone przez tdf
i 3.0x (swoją drogą ciekawe jak wplywa na jakość)
Mam najnowszą wersję tego TC 1.4. Jest czarny. Starsze wersje były białe. Facet nic nie słyszał o możliwości wyboru koloru. Ja wolę czarną :) Pełna nazwa Kenko for Digital conversion lens 1.4x TELEPLUS PRO 300 DG. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Tak na oko nie widac spadku jakości. IS działa. AF nie. Przy maksymalnym zoomie od razu pokazuje przysłonę f/8. Ten tańszy i gorszy 1.5 pokazywał f/5.6. Więc styki trzeba będzie zaklejać. Ktoś ma linka do tej fotki na której pokazano które to styki były? Widziałem gdzieś i nie mogę odszukać. Testów dzisiaj nie będzie. Za późno i za ciemno. Jak zrobię to takie prawdziwe, ze statywu, z wężykiem i podniesionym lustrem. Niech mi tylko ktoś napisze jak tutaj się wkłada zdjęcia. Jeszcze jedno, ja kupiłem ostatni egzemplarz jaki mieli w hurtowni, ale można zamówić kolejne. Facet jest z allegro ale ma też sklep, bierze tego dużo i ma dzięki temu duże upusty. Spyla też filtry. Kupowałem Hoye UV Super HMC na 77mm za 135 zł. To chyba tanio. Polecam bo to pewny kontakt. Ja mieszkam w Łodzi i odbieram osobiście, ale spokojnie możecie filtry u niego kupować. Jego ksywa w allegro to kubisek.
Czy mógłbyś sprawdzić jak się zachowuje AF z zaklejonymi stykami ?Cytat:
IS działa. AF nie.
Pewnie że sprawdzę. Ale nie wiem które to styki. Z całą pewnością zrobię test taki na serio. Ale naprawdę nie dzisiaj, może jutro, albo w piątek. Na lotnisku jest co focić. Tylko proszę o jedno. Czy ktoś wie które to były styki? Pamiętam, że chodziło o trzy z brzegu. Nie pamiętam tylko z której strony (lewa czy prawa, od obiektywu czy body).
Zdjęcie zaklejonych styków :
http://www.fredmiranda.com/TipsPage/
Nemeo, uszy do góry :) AF chodzi jak burza w zakresie od 1.8. Jak jest przy zakresie ograniczonym sprawdzę jutro. Oczywiście ostrzyłem na coś jasnego, ale potem zaryzykowałem i .... działa też w cieniach !! Pokój oświetlony dwoma lampkami, bez górnego oświetlenia. Przysłone pokazuje tak jakby nie było TC, czyli po prostu została ominięta elekronika Kenko. IS cały czas działa. Jeżeli optyka będzie taka jak o niej słyszałem to mogę powiedzieć tylko jedno - KUPUJCIE.
P.S. Dzięki za linka Nemeo.
Super.:D, chyba się szykuje kolejny zakup.Cytat:
Nemeo, uszy do góry AF chodzi jak burza w zakresie od 1.8. Jak jest przy zakresie ograniczonym sprawdzę jutro. Oczywiście ostrzyłem na coś jasnego, ale potem zaryzykowałem i .... działa też w cieniach !! Pokój oświetlony dwoma lampkami, bez górnego oświetlenia. Przysłone pokazuje tak jakby nie było TC, czyli po prostu została ominięta elekronika Kenko. IS cały czas działa. Jeżeli optyka będzie taka jak o niej słyszałem to mogę powiedzieć tylko jedno - KUPUJCIE.
P.S. Dzięki za linka Nemeo.