Odp: Pomoc przy wyborze lampy błyskowej do canona 500d
jeżeli będziesz używać jednej lampy, nie zestawów to 580ex II nie jest ci potrzebna, możesz coś tańszego z liczbą przewodnią zbliżoną. Lampa, sprawdza się jak najbardziej, do tego kup odpowiednie akumulatory.
http://www.canon-board.info/lampy-bl...e-z-hss-86338/
opisywana lampa w wersji II
Lampa reporterska YongNuo YN-568EX II do Canon LR-YN-568EXIIC - sklep Fripers.pl
do tego dobre akumulatory i zapomnisz o problemie
Witam
Tylko zapominamy o kosztach, niestety w kwocie do 1000 zł to tylko używana , a to jak wiecie trochę loteria.
Osobiście mam 430 ex II i jeśli chodzi o szybkość ładowania to nie narzekam, oczywiście moc mniejsza , wszystko zależy od celu wykorzystania.
pozdrawiam Wojtek
Cytat:
Zamieszczone przez
fancik
Witam
Tylko zapominamy o kosztach, niestety w kwocie do 1000 zł to tylko używana , a to jak wiecie trochę loteria.
Osobiście mam 430 ex II i jeśli chodzi o szybkość ładowania to nie narzekam, oczywiście moc mniejsza , wszystko zależy od celu wykorzystania.
pozdrawiam Wojtek
właśnie, do 1000zł nie znajdę ex 580II, chyba jednak zastanowie się nad 430ex II
fancik wysyłam Ci pw z pytaniami odnośnie Twojej lampy;)
ja polecam speedlight 580 pierwsza wersje....na mięciutko Ci starczy....na lepszym body rowniez sie nada do tego typu fotek....pamietaj odbijaj od sufitu jak masz jasny i niski :)
Witam
Moniskaa .....tak jak napisałem Ci na priv. lampa 430exII jest dosyć szybka, ale wersja exII gdzie szybkość w stosunku do pierwszej wersji została poprawiona .
Niestety na większe imprezy nie gwarantuje czy wystarczy mocy .
Wszystko zależy od wielkości pomieszczenia , jego wysokości i od obiektywu jakim będziesz robić zdjęcia.
Pamietaj o jednym ..... Zawsze lepiej miec nadmiar mocy bo wtedy można ja kontrolować i trzeba twardo określić do czego chcemy ja stosować.
Wtedy nie ma problemu z wyborem tylko ........kasy brak....to tak dla rozluźnienia tematu.
Tu myślę , że trzeba poszukać używanej 580 EX II tylko ze sprawdzonego źródła , albo poczytać o zamiennikach tak jak koledzy wcześniej proponowali coś Chińskiego, ale też polecanego i sprawdzonego.
np. Lampa reporterska YongNuo YN-568EX II do Canon
pozdrawiam Wojtek
proszę tu można kupić używaną z 3m gwarancja tyle ,że trzeba troche dołożyć
http://www.interfoto.eu/?page=subpro...cat=1463&id=76
Są też inne trzeba poszukać i jest to jakaś alternatywa dla nowej 430 exII która też tania nie jest.
Cytat:
Zamieszczone przez
Moniskaa
Czy jest tu ktoś kto ma tą lampę? ex 580II ? Sprawdza się? Bo sami wiecie, w parametry mogą być dobre a co do czego okazuje się że jest inaczej.
Jak ma się nie sprawdzać jak jeszcze niedawno był to flagowy model canona i nic lepszego kupić nie można było. Aktualnie jej odpowiednikiem jest 600ex, która różni sie głownie tym, że ma radio.
Mam dwie 580exII i każda sprawdza się znakomicie ;).
PS. Apropo braku mocy, to naprawdę trzeba fotografować w nie lada ciemnościach i z dużymi przysłonach żeby tej mocy zabrakło. Lampę reporterską na wszelkiego rodzaju imprezach używa się głownie jako doświetlenia a tu do maksymalnej mocy błysku jeszcze daleko. Dobrego spokojnie 430exII powinna wystarczyć. Przewaga 580-ki w takich warunkach to głownie szybsze ładowanie, lepsza funkcjonalność obrotu palnika i wbudowany odbłyśnik.
Cytat:
Zamieszczone przez
DrMike
ja polecam speedlight 580 pierwsza wersje....na mięciutko Ci starczy....na lepszym body rowniez sie nada do tego typu fotek....pamietaj odbijaj od sufitu jak masz jasny i niski :)
Robisz 580?
Tak szukam tej ex 580 i nie mogę znaleźć nowej, nie wiem, nie produkują już jej?
Pomoc przy wyborze lampy błyskowej do canona 500d
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
Przewaga 580-ki w takich warunkach to głownie szybsze ładowanie, lepsza funkcjonalność obrotu palnika i wbudowany odbłyśnik.
Jak na mój gust to 430ex II też posiada odbłyśnik.
Jeśli nie potrzebujesz sterowania innymi lampami to do Twoich potrzeb ona właśnie będzie OK.
Cytat:
Zamieszczone przez
Moniskaa
Tak szukam tej ex 580 i nie mogę znaleźć nowej, nie wiem, nie produkują już jej?
Jest już wersja II, która zastąpiła "jedynkę".
Tylko rynek wtórny więc.
Sent from my iPhone using Tapatalk
witam ostatnio miałem ten sam problem padło na chinczyka a zakupiłem Phottixa Mitros koszt 950zl szukałem lampy z HHS sprawdza sie super liczba przewodnia 58 polecam
Cytat:
Zamieszczone przez
woytaski
Jak na mój gust to 430ex II też posiada odbłyśnik.
Posiadanie odbłyśnika nie jest kwesią gustu tylko faktem. A 430exII go nie posiada, ma jedynie "rozpraszacz" do szerokiego kąta. Tu sprawdza się biała karteczka na gumce, dodatkowo można ją regulować ;).