Odp: Techniki wykonywania zdjęć na sali podczas ślubu.
Polska to kraj ludzi oszczędnych... a nawet można powiedzieć, że skąpych ;) Tak to jest jak chce się coś mieć i najlepiej by to było najtaniej :D
A ludzi którzy mają dobry sprzęt i piszą takie posty powinni zamykać na obserwacje w odpowiednim zakładzie... czemu ? Bo tak ciężko jest ruszyć się na salę, kościoła czy innego miejsca i sprawdzić samemu jak zdjęcia wychodzą ? Tak ciężko iść jako drugi fotograf zrobić kilka ślubów za darmo by zdobyć doświadczenie ? No ciężko, więc mi Was nie żal ;) i odpowiedzi powinny być takie jak pisze marcinstanczak ;)
PS.
Twoja baza wyjściowa to powinna być książka foto a nie aparat :lol:
Zgadzam się z drugą cześcią ale co do pierwszej to nie oszczedność ale bieda. Byś zarabiał 1200 zl w biedronce to bys szukał jak najtaniej no chyba że zęby na półke i pokazać się sąsiadom że wesele na bogato i się żyje.
Bo to też typowo polskie.
Cytat:
Zamieszczone przez
jamaki
Zgadzam się z drugą cześcią ale co do pierwszej to nie oszczedność ale bieda. Byś zarabiał 1200 zl w biedronce to bys szukał jak najtaniej no chyba że zęby na półke i pokazać się sąsiadom że wesele na bogato i się żyje.
Na pewno? Praca i zarobki w Biedronce. "Przygotuj się na ciężką pracę. Tu się nie siedzi" :)
Apropos, poszły jakieś dotacje teraz? Na lokalnych portalach obserwuję nagły wysyp ogłoszeń nieznanych mi do tej pory "ślubna photography" :-) Kocą się wredoty.
Zanusi - na pewno. 2 tys brutto a 1200 netto to chyba nie za wiele się pomyliłem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Veox
Apropos, poszły jakieś dotacje teraz? Na lokalnych portalach obserwuję nagły wysyp ogłoszeń nieznanych mi do tej pory "ślubna photography" :-) Kocą się wredoty.
Kogo masz na myśli? Jest coś nieetycznego lub nagannego w tym, że ludzie podejmują działalność wedle własnego uznania i możliwości?
Hura właśnie wczoraj dostałem 20 tys dotacji na pędzle farby, sztaluge. Chce sprzedawać obrazy tylko niech mi ktoś doradzi jak malować jakieś takie fajne triki aby moje obrazy sprzedawały sie jak tego kolesia co nie ma ucha czy sobie odciął jakoś tak.
Cytat:
Zamieszczone przez
jamaki
Jak kogoś stać na zrobienie wesela, a jest to często min. 20 tys. to 1500zł też da radę znaleźć... więc nie jest to kwestia zarobków a mentalności ludzkiej.
Cytat:
Zamieszczone przez
manfred1
Hura właśnie wczoraj dostałem 20 tys dotacji na pędzle farby, sztaluge. Chce sprzedawać obrazy tylko niech mi ktoś doradzi jak malować jakieś takie fajne triki aby moje obrazy sprzedawały sie jak tego kolesia co nie ma ucha czy sobie odciął jakoś tak.
rozumiem wszystkich niedoszłych rembrantów, ale kotlet to raczej mało artystyczna działalność, próbowałeś kiedyś oglądać takie zdjęcia? zwykle około piątego jestem już potężnie znudzony a po dziesiątym próbuję (po angielsku, jak to mawiają u mnie na wsi, żeby nie urazić pokazujących) się oddalić, chyba tylko najbliższa rodzina jest zdolna znieść taki pokaz.