pierwsze sample: https://www.flickr.com/photos/nikonr...7643844763424/
Wersja do druku
pierwsze sample: https://www.flickr.com/photos/nikonr...7643844763424/
są świetne i pozwalają mieć nadzieję, że 28-300 PZD będzie równie dobry :)
--- Kolejny post ---
mów za siebie, ja się tego szkła doczekać nie mogę i zamęczam już nie tylko polskiego ale i europejskiego Tamrona, który nic nie wie i zaleca cierpliwość :D dla mnie uniwersalność i waga ma baaardzo duże znaczenie..
w sprzedaży od 15 maja Tamron 16-300 mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD w sprzedaży od 15 maja - Optyczne.pl
liczymy na test od Cichego...
Panyyyy jak tam? Kupił ktoś tego 16-300? :c jak wrażenia?
Cichy będziesz miał? ogarniesz teścik? :(
Jak taka krotność zooma wpływa na optykę? Prawie 20x więc chyba katastrofa...
Jeśli celem jest umieszczanie fot na ferie to całkowicie wystarczy
--- Kolejny post ---
Jeśli celem jest umieszczanie fot na fejsie to całkowicie wystarczy
Po co? To jest bardzo dobre pytanie
Ostatnio saczac piwo obserwowałem koreański pare (chyba założeń fanclub Koreańczyków),która
Najpierw lustrzanka,15poz dziewczecia na tle zatoki,i jeszcze 10dla pewności
Następnie focie gopror, po czym w użycie poszedł srajfon
Na koncu para wsiadła na skuter i odjechali a dziewczyna ponieważ nie mogła sie zdecydować to w jednym ręku trzymała srajfon a w drugim na wysiegniku gopro
Oczywiście wszystko cały czas rejestruje
Nie wiem czy wylapiesz na fejsie jakim szkłem zdjęcie zostało popełnione
Wystarczy przejrzeć to forum by zobaczyc ile ludzi chce Extra złom do .... 1500 zeta
No jo tyle że srajfona ma każdy a "luszczanka" to już lans i szacun na dzielni. A jak widzę to ten Tamron to całkiem spora rurka.
Im więcej ludzi widzę z lustrzanką tym bardziej się zastanawiam czy oni na prawdę myślą że mając lustro są fotografami?
Ostatnio w parku bawiłem się z córką i obok był facio też z rodziną, Chińczyk czy Japończyk. W każdym razie facio z Azji ale bardzo grzeczny.
Zagadałem go bo widziałem 6D+jakąś Lkę. Okazało się 6D +50 1.2 + 135. Pogadałem, dał mi postrzelać. Co ciekawe aparat na zielonym...
W końcu "nam bogatym wszystko wolno" no ale coś tu boli...
Drugi przykład, mam znajomego nikoniarza. Amator, robi zdjęcia bo lubi, pasjonat pełną gębą. Aparat nie pamiętam jaki ale odpowiednik xxxD. Jakieś szkło o ile pamiętam coś w zakresie 70-300. Okazało się że był bardzo niepocieszony, gdy jego znajomi wynajęli na swoje wesele kogoś profi. No bo on też ma "luszczankę" i długi zum i wbudowaną lampę.
Nie chciałem wchodzić w dyskusję...
Może rzeczony tamron jest właśnie pod taką klientelę?
Jak dałem koledze nikoniarzowi 5D +70-200 no to "on aż tak bardzo nie przybliża". "Normalnie witki mi opadły"
Oj odbiegłem od tematu.
Lustrzanka zawitala pod strzechy z wszystkimi tego konsekwencjami
Ale widzę ze teraz jest straszna moda na gopro -może to wypchnie lustra z rynku?