Mam nadzieję. Głównie chciałbym sprawdzić 400 i 500. Choćby dlatego, że mam z czym porównać.
Wersja do druku
Wszystko jasne, zbieram $ i już ładnie uśmiecham się w kwestii zakupu do Autora recenzji ;)
Dokładnie, chodziło mi nawet bardziej o Zeissa 2/135 niż 135L. To połączenie świetnej ostrości z piękną plastyką. Nie ulega wątpliwości, że zdjęcia które zrobiłem z 500L są jak najbardziej dobre, ostrość przy f/4 dobra, przy 5.6 świetna. Ale porównując ze zdjęciami Tamronowymi, to nie wiedząc które było zrobione którym obiektywem - chyba nie zgadłbym.
Witam
Z dużym zainteresowaniem czytam recenzję tego obiektywu. Od jakiegos czasu noszę się z zamiarem kupna tele, aczkolwiek nie pod kątem przyrody (no moze trochę ptaszków też porobię) ale głównie zależy mi na samolotach i tych prawdziwych i modelach rc, czy ktoś juz testował ten obiektyw w takich dynamicznych ujęciach i jak wypada?
Pozdrawiam
Smok
Ja go testowałem przez 10 min przed sklepem i na servo na 1D mk 3 i zamulił dwa razy z af. Jednak jak przyjdzie kolejna partia tych szkieł to będe go miał na prawdziwych testach i wtedy zobaczę jak się sprawuje.
Super, czekam zatem na dokładniejszą ocenę.
mniej jak 5000 pln za calkiem uzywalne 600mm przy f/6.3 ?
nad czym tu sie zastanawiac wogole?
Ciąg dalszy fotek testowych. Wszystkie zdjęcia Canon 6d, w większości AF Servo, nie cropowane, dość mocno podciągane niebo, bo było dziś mgliście. Jeśli chodzi o AF, cóż, zdecydowana większość zdjęć trafiona w punkt. Większość na 600mm, exify są.
I jedno w pełnej rozdziałce, 600mm f=6.3
http://www.kubacichocki.pl/test/tamr...00/f16full.jpg