Odp: Canon EF 50 mm f/1.2 L
okej ;)
jutro, jak bedzie jasno.
*edit*
zapomnialem, ze moja Sigma 85/1.4 jest w serwisie (za 2 tyg. powinienem miec ja z powrotem), wiec albo jutro zrobie porownanie 24L + Sigma 35/1.4, albo za 2 tyg. 24L + Sigma 35/1.4 + Sigma 85/1.4
your call :)
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
okej ;)
jutro, jak bedzie jasno.
Eeeee tam, nie czekaj do jutra. Ja te strzeliłem na blacie w kuchni przed chwilą ;).
Treebeard: Now, don't be hasty, master Merriadoc. :D
Don't be afraid. A bad workman blames his tools :mrgreen:.
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
albo jestem rozpieszczony ostroscia obecnie posiadanej szklarni na pelnej dziurze (mam 24LII, Sigma 35/1.4, Sigma 85/1.4), albo juz sam nie wiem, bo zarowno na przykladzie jeju jak i matsil'a widze zwyczajnie mydlany obraz (u matsila troche mniej mydlany)
ostrość to nie wszystko a Twój zestaw nie robi większego wrażenia, ot normalny.
co do tego testu na Optycznych to źle go wspominam i to bardzo, przez niego dopiero w tamtym roku nabyłem 50L i przekonałem się jeszcze raz aby nikomu nie wierzyć a tym bardziej w wykresy i słupki min. ostrości/rozdzielczości.Trzeba zapodać szkło w łapy i samemu ocenić, ja ze swojego jestem zadowolony i to meeega, kompleksu braku ostrości nie odczuwam tym bardziej że mam do czynienia z Zeissami które z tym aspektem problemu nie mają.
super!
to jak Ci sie fajnie pracuje na 50L, to fotografuj brachu i ciesz oko ile wlezie ;)
ja tam czekam na premiere Sigmy 50/1.4
pozdro :)
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
super!
to jak Ci sie fajnie pracuje na 50L, to fotografuj brachu i ciesz oko ile wlezie ;)
no i właśnie o to chodzi aby każdy był zadowolony, wolność wyboru!
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
super!
Jak to mówią lepszy wróbel w garści...
Ja bym się raczej nie podniecał szkłem o którym póki co niewiele wiadomo. Ale w sumie jak jesteś taki pewien, to zamawiaj już przedpremierowo... i ciesz oko ile wlezie ;).
A o optycznych to już było wiele, szkoda gadać.
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
Jak to mówią lepszy wróbel w garści...
Ja bym się raczej nie podniecał szkłem o którym póki co niewiele wiadomo. Ale w sumie jak jesteś taki pewien, to zamawiaj już przedpremierowo... i ciesz oko ile wlezie ;).
A o optycznych to już było wiele, szkoda gadać.
wybacz milordzie, ale za ch..a nie wiem osochosi, albo skad ten sarkazm? ;]
gdzie ja napisalem ze zamawiam nieistniejaca Sigma 50/1.4, albo zapisuje sie na pre-order?
czekam jedynie na premiere tego szkla, bo sadzac po ostatnich premierach Sigmy mozna zakladac, ze znowu osmieszy Canona.
a ja lubie sie smiac, jak jakis monopolista zostaje zaplodniony w anusa, przez rzekomego impotenta :D