a czym focisz?
Wersja do druku
a czym focisz?
W chwili obecnej mam tylko 600D f2.8 24-70mm i f1.4 50mm
dokup lampę
poczytaj w
Szkoła Fotografii CB
znajdziesz tam dużo wartościowych informacji
i rób zdjęcia
nos aparat ze sobą z 50, wszędzie
Lampe mam Speedlite 430ex II.
Do Szkoły na pewno zajrzę, ale najpierw muszę odpowiedzieć na pytanie czy ja jednak się do tego nadaje i czy mam na to czas jeszcze, bo już chyba za późno na takie zabawy.
tego nie ma w gwiazdach zapisanego, żadnych testów na fotografa w necie tez nie znajdziesz
jakiś tam % fotografów posiada jak ja to nazywam "wrodzony talent artystyczny", reszta ciężko pracuje nad warsztatem
wiec albo ci się chce albo nie
i nigdy nie jest za późno
Masz rację. Więc muszę postawić wnioski i zacząć od początku na spokojnie. Bez ciśnienia. Rady przyjmuję i postaram się je wykorzystać. Może powinienem sprzedać wszystkie graty i kupić coś prostszego, podstawowego. Taki start od niczego.
nie.
wykorzystaj to co masz a sprzęt masz dobry-wg niektórych kolegów tu na forum 600d =7d
po prostu rób zdjęcia
popatrz na zdjęcia w flickr lub 500px, jakie ci się podobają, jakie mają ustawienia, zapamiętaj kadr i trenuj, to trzeba wytrenować, po 10-15000 zdjęć zaczniesz zauważać różnice i zależności
najpierw podstawy foto: iso-czas-przesłona, jak to opanujesz podstawy obróbki
tak jak grzybiarz wytrenowany jest i widzi same grzyby w lesie, tak samo możesz nauczyć swój mózg do widzenia konkretnych kadrów,
szkła masz fajne, sprzetu nie ruszaj, oglądaj i staraj sie to samo powtórzyć, reszta sama przyjdzie
Tylko żeby coś zrobić trzeba mieć kasę. Bo dziś nikt za darmo nic nie chce robić. A z pseudo modelkami nie chce mi się pracować, bo już kilka razy mi się trafiły takie ofiary wszystko wiedzące i wszystko potrafiące, a co do czego przyszło nie wiedziała co ona ma robić.
A wiemy jak jest dziś z zarobkami w Polsce. Ogłoszenia nic nie dają, bo jestem za słaby i nikt raczej nie przyjdzie żeby zapłacić. Stała praca nie daje mi możliwości dokupienia sprzętu.
wiesz co....odpuść sobie