Miałem 40D . Fajna puszka ze sprawnym AF :) Jakoś nie wyobrażam sobie żeby ją zamieniać na któryś z serii xxx :) Filmów nie kręciłem , wiec tego typu bajerki były zbędne :)
Wersja do druku
Miałem 40D . Fajna puszka ze sprawnym AF :) Jakoś nie wyobrażam sobie żeby ją zamieniać na któryś z serii xxx :) Filmów nie kręciłem , wiec tego typu bajerki były zbędne :)
Tutaj kolega ładną sztukę 40D oferuje
http://www.canon-board.info/sprzedam...5d2-40d-94010/
110k !!! klapnięć sporo
dołóż te ~160pln i kup ten Canon EOS 40D - przebieg 34 tys zdj - super stan. (3842976695) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Miałem kiedyś 40D i w zasadzie potwierdzę słowa Da__FreaK. Wart swojej ceny, ze względu na AF, szybki, pewny, każdy punkt używalny... Pomimo wieku nadam jest bardzo dobrą pozycją dla fotografujących.
Jeśli EOS_1DX niestraszny Ci rok produkcji sprzętu to polecam. Możesz spokojnie w tej cenie znaleźć egzemplarz z przebiegiem poniżej 50 tyś. klapnięć.
Za kolegami wyżej - do 1000zł 40D wypada bardzo dobrze! Wyższe ISO to 500D, ale ergonomia, AF - zdecydowanie gorzej.
Dzięki bardzo pomocne odpowiedzi.
500D jest szansa kupić z małym przebiegiem bo dużo osób używa aparat dwa razy do roku, przy 40D faktycznie większość osób wykorzystywało do celów zarobkowych.Cytat:
Jeżeli ktoś wierzy w małe przebiegi w półprofesjonalnym 5 letnim sprzęcie to nie będę go wyprowadzał z błędu. Serwis kasuje przebieg.
Jst taki serwis który podaje estymowaną wytrzymałość migawki na podstawie raportów użytkowników
Dla 40D zobacz wykresy: canon eos 40d | Camera Shutter Life Database
Dla innych aparatów:
Camera Shutter Life Database
Wyczytałem też, że w 40D zawsze wymieniana jest za darmo jeżeli nie przekroczy 100k, ciekawe czy to jeszcze obowiązuje.
no nie przesadzajmy z tym kasowaniem przebiegu w Polsce jest 2 serwisy które mają odpowiednie oprogramowanie serwisowe do kasowania przebiegów
sam miałem 50d i przez 3 lata nastrzelałem 15tys zdjęć a teraz mam 5d jak kupowałem miał 9tys zdjęć na liczniku i zero oznak użytkowania (sam osobiście byłem w serwisie przed kupnem na sprawdzeniu licznika migawki) wiec wydaję mi się że nie każdy XXD a nawet XD z małym przebiegiem ma "przekręcony" licznik i był katowany zarobkowo
no właśnie takiej okazji będę szukał, bo 110k to w bomba zegarowa, a naprawa 600zł
no ten 40D z przebiegiem 110k ryzykowny zakup
wymiana migawki w 10D 20D 30D 40D 50D 5D jeśli nie przekroczy 100k całkowicie za darmo ale tylko na Żytniej w Warszawie
Też poprę sugestię 40D. Używałem przez 4 lata i gdyby nie decyzja przejścia na FF - pewnie nadal bym się nim bawił. Po prostu porządny, trwały i wygodny aparat fotograficzny. Ergonomicznie bliżej mu do serii 5 niż do 6, a to spory plus (wg mnie). Jak jeszcze do oryginalnego gripa włożyło się dwa oryginalne akumulatory - można było zapomnieć, gdzie się położyło ładowarkę :)