Nie ma to jak rzeczowa argumentacja .... :lol:
Wersja do druku
kiepska matryca i słaby AF, wystarczy ?:)
Robię siatkówkę w jastrzębiu
Najlepszy zestaw do siatkówki na start to 1d mark 3 + 70 – 200 f 2,8 i to taki zestaw zależności od hali potem 300 lub 400 mm żeby mieć dobre ujęcia znad siaty i super zbliżenia
W jastrzębiu 400 mm to za wiele ale w spodku w Katowicach to tak na styk.
I coś szerokiego do kilku ujęć kibiców, całych sektorów , połowy boiska
W jastrzębiu mamy dwie chale w jednej ledwo ciągnę na f: 2,8 a zdarza się ze używam stałek tupu f:1,8
Natomiast w drugiej na lidze mistrzów jest takie piękne światełko ze z biedą możesz przymykać do f:4
A na f: 2,8wszysko pięknie śmiga i masz śliczne czasy
Podsumowując : wszystko zależy na jakim lub jakich obiektach i gdzie będziesz stał
1DIII +135L i jak zostanie to do zmiany 200L 2.8
FF raczej odpada jak i 7D.
Słaby AF w 7D? Albo miałeś felerny egzemplarz, albo w ręku miałeś go 5 minut, albo nie wiesz jak ustawić sprzęt.
Matryca fakt, mogła by być lepsza w niskich ISO, ale przy wyższych wartościach na hali dobrze się spisuje. Natomiast naturalnie nie ma co porównywać jej z FF czy APS-H, nie ten rozmiar i nie ta cena.
Wygląda na to, że trafiłeś na pierwszą osobę zadowoloną z 7D która do tego wykorzystuje ten sprzęt profesjonalnie i zawodowo. :P
ja nie zamierzam nikogo na siłę przekonywać do swoich racji, testowałem 7d , bardzo chciałem kupić to body (z cropem, z dużą ilością pikseli, za relatywnie małe pieniądze) ale obrazek i af mnie nie zadowalał,
moim zdaniem do iso 1250-1600 lepiej wypada 1dmk2
nie jestem odosobniony w tej opinii, ale jeśli ty jestes zadowolony, to ja się cieszę twoim szczęściem :D
a teraz, w dobie tanich 1dmk3, to zakup 7d jest już w ogóle pozbawiony sensu
jak można mówić, że 7d ma słaby af? o_O
Albo mnie oczy mylą, albo na serio ten Canon 1D Mark 3 kosztuje coś około 18 tysięcy.. Używka 4K, o co więc chodzi? Hala malutka, ale dobrze oświetlona.
18 tyś to cena blisko 1dx , także coś źle szukasz.