Albo Fotoforma: Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM + cashback 200 pln 2 328,00 zł
Stacja Metro Centrum lok. 2009b,
Plac Defilad 1
Warszawa
Wersja do druku
Albo Fotoforma: Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM + cashback 200 pln 2 328,00 zł
Stacja Metro Centrum lok. 2009b,
Plac Defilad 1
Warszawa
Dziękuję za odpowiedzi i namiary na sklepy stacjonarne. :)
Może i fajna ta Tokina, ale już za długo się zastanawiam co kupić. ;) Większość tematów z tego forum o szerokich kątach wyczytałam, włącznie z tymi że zakup takiego obiektywu jest mało sensowny. ;) Canon zostaje na 100%. Ale dziękuję za sugestię.
Kupuj canona i to jeszcze tam gdzie nasz cashback
Ja kupiłem przed promocja ale i tak jestem zadowolony.
Super jak dla mnie to szkło.
Proponowali mi sigmy i tokinę ale bałem sie ze względu na AF.
Powodzenia w zakupie.
Kliknięty. :) Jak dobrze pójdzie, to wieczorem będę go mieć. Dziękuję Wam za pomoc. :)
Ja sobie także mam zamiar zrobić taki prezencik ;) poświętny w postaci tego Canona i waham się czy na pewno Canon cz może Sigma 10-20/3.5. Masz go już? Możesz się podzielić wrażeniami?
To Twoich wahań można dodać jeszcze inny Szeroki obiektyw - Tokina AF 12-24mm f/4 AT-X Pro DX II. Wrażenia z użytkowania są jak najbardziej pozytywne. AF działa szybko pomimo tego, że nie jest to USM/HSM/STM i zakres jest dość "uniwersalny" w dolnej granicy. Teraz cena tego urządzenia jest już jak najbardziej przyjazna.
Zastanawiałem się jak Ty na canonem i sigmą UWA, a wybrałem Tokinę.
tutaj test
http://www.optyczne.pl/186.4-Test_ob...ć_obrazu.html
Ze Świątecznym pozdrowieniem.
jeśli do cropa to bezapelacyjnie Tokine ale ATX 116
najlepsze szkło do cropa jakie miałem, teraz na FF mam jej brata Tokine ATX 16-28
Sigmę biorę pod uwagę, bo ma mam już S 17-50/2.8 i ostrzy aż miło :)
Tokina ATX 116 kusi jasnością ale ma dość mały zakres ogniskowania, zdjęcia z Tokiny 12-24 wydają mi się mniej ostre od tych z Canona.
Ech, gdyby ten Canon miał stałe światło przynajmniej 3.5 to nie miałbym takiego problemu z wyborem ;)