Odp: Canon 7D za 2000zł - warto?
Kupuj, zobaczymy czy było warto. 8-) Jak już kupisz wrzuć parę sampli zobaczymy jak 7D robi foty 8-)
Co do Twoich zapytań:
1 Czy warto ? - tu każdy Ci napisze co innego pewnie, osobiście nawet za 1500zł bym nie kupił, wolałbym dozbierać i kupić gdzieś w bardziej znanym stanie z pewniejszej ręki (komis, znajomy, ktoś z forum)
2 Firmware Update, Canon 7D Firmware, Firmware Upgrade, 7D
to jest chyba to body, które zmieniło właściciela 3razy w ciągu jakiegoś miesiąca :) jakiś trup a nie aparat, a Ty jak każdy typowy Polak zaczynający szukanie sprzętu od zaznaczenia: "od najniższej ceny" szukasz sobie problemów.
Powodzenia
Cytat:
Zamieszczone przez
e4r5t
Znowu schodzicie z tematu, pytam sie czy warto kupic za 2k, a wy o czyms innym, pytalem czy usb jest potrzebne do aktualizacji softu? A wy mi tu wyskakujecie z 5d mk ii ktory kosztuje 4.5k i porownujecie z apsc. Jesli aparat nakrecil duzo filmow to dobrze moze miec przebieg 50tys migawka padnie mi wtedy szybciej i Canon wymieni mi na nowa;-)
Jeżeli coś co jest warte 100 ktoś sprzedaje za 50 to trzeba się zastanowić co jest nie tak. Osobiście celowałbym w górną półkę cenową używanych 7D.
masz na forum praktycznie nówkę, z pewnego zródła z malutkim przebiegiem za 3500zł
cena normalna do tego co oferuje, a nie 2k za jakiś szrot
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
a Ty jak każdy typowy Polak zaczynający szukanie sprzętu od zaznaczenia: "od najniższej ceny"
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
a nie 2k za jakiś szrot
Polacy lubią kupować tak jak składane VW z kilku, tak samo aparaty w podobnym stanie, byle byłoby tanio. Później są wątki, padnięta płyta główna itp...
Aktualizacja softu w puszcze jest możliwa z karty CF. Nie odważył bym się kupić czegoś takiego bez diagnostyki, sprawdzić przebieg (z poziomu CF za pomocą Magic Lantern), zrzucić błędy aparatu.
Jest to tzw. super okazja, a jak się wychodzi na super okazjach to chyba wiesz. Ja bym tego nie kupił ! Kiedyś kupiłem super okazję, zegarek - podróbę. Wyleczyłem się skutecznie z super okazji.
no i o taką pomoc mi chodziło:) 3.5k nie dam, bo dokładam 500zł i mam 5d mk2 lub d700:D
A co do super okazji to zdarzają się i to bardzo, często uda mi się wyrwać coś w dobrej cenie np. Kupiłem kiedyś BMW 7 e38 za 5tys:) 2 lata użytkowałem nigdy nic się nie zepsuło, silnik oryginalny przebieg chodził jak żyleta z bólem serca po 2 latach sprzedałem za 15 tys:) Więc jak okazji nie ma?:D
A jeśli to jest sprzęt kradziony?
nie znasz powiedzenia "co tanie to drogie"? nigdy nie kląłeś na siebie za "głupią oszczędność" i późniejsze kłopoty? używki 7d z "pewnych rąk" przekraczają Twój budżet? to albo dozbieraj, albo kup coś nowego na raty. przed chwila właśnie "leciała" reklama mediamarktu z ratami 30x0%. 2000zł wpłacisz jako pierwszą wpłatę - resztę weźmiesz na kredyt. przelicz, a tą "OKAZJĘ" ODPUŚĆ!!! Zupełnie nie warto !!!
tak odnośnie przebiegu to na swoim miałem wyklepane 288 tysi i jak mi wymieniali migawkę przed sprzedażą to podobnoż nie miała śladów zużycia. 7D to bardzo pancerny aparat..