Drugi temat w ciągu doby i takie pytania.
Nikt za Ciebie nie podejmie wyboru..
Post wyżej jest odpowiedzią bardzo trafną.
Wersja do druku
Drugi temat w ciągu doby i takie pytania.
Nikt za Ciebie nie podejmie wyboru..
Post wyżej jest odpowiedzią bardzo trafną.
Nie odpowiedziałaś na moje pytanie. Ale powiem jedno: najsensowniej chyba 24-105. Ma IS co się przyda w filmowaniu, a jednocześnie samo filmowanie nie jest zbyt wymagające dla obiektywu, a na dodatek format 16:9 obcina winietę.
A może pofatyguj się do jakiegoś Fotojokera lub MM i zobacz co Tobie będzie odpowiadało. Chcesz wydać taką kasę " w ciemno"???
Ja już swoje napisałem, koledzy też. Myślę że dalsze bicie piany tu już nic nie zmieni.
24-105 moim zdaniem. filmy wygladaja lepiej na duzym iso niz zdjecia . Zyskasz uniwersalność.
Ja polecam 24-70 2.8 II
Tylko, że oglądając przykładowe filmy np. na vimeo z tym szkłem odnoszę wrażenie, że jest za ciemne... Była jeszcze opcja: Canon 6D + 70-200 L 2.8 IS II + coś szerszego jasnego...
--- Kolejny post ---
Tylko, że wtedy nie ma stabilizacji :( i zostaje już tylko bieganie ze statywem lub glidecamem...
Rozważam jeszcze ewentualnie opcję: Canon 6D + 70-200 L IS II 2.8 + coś szerszego jasnego...
A ja nadal uważam że bez dobrego oprogramowania nie da się uzyskać genialnych efektów ;) Ile przeznaczyłaś $ na oprogramowanie? W czym będziesz montować filmy?