Dziekuje ale sam sie tego domysliłem, pytałem o to czy to cos sie sprawdza.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
marabut199- dzieki własnie chciałem wiedziec czy sie sprawdza:) .Sztywcik juz kupiony.
Wersja do druku
Dziekuje ale sam sie tego domysliłem, pytałem o to czy to cos sie sprawdza.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
marabut199- dzieki własnie chciałem wiedziec czy sie sprawdza:) .Sztywcik juz kupiony.
qrde a co spirytus jest zły??
Zazywany wewnetrznie?:mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez VANT
NIGDY!Cytat:
Zamieszczone przez zendobendo
Benzyna ma przykry zwyczaj rozpuszczania wielu tworzyw sztucznych. Bez 100% pewności, że to nie dotyczy materiału, który na nią narażamy, lepiej trzymać się od niej z daleka.
Dużo bezpieczniej sprawują się alkohole, izopropanol czy metanol. Nawet jak rozpuszczają tworzywa to bardzo powoli.
Generalna zasda powinno w ogole byc - zadnych plynow w poblizu optyki czy aparatu!
Jesli juz cos trzeba zmoczyc - to tylko isopropyl i to najlepiej taki bez zawarosci wody (sporo srodkow isopropylowych - np. zgrabne male nasaczone isopropylem bibulki do odkazania przed zastrzykami - maja zawartosc 70% isoprpylu i 30% wody destylowanej).
Pomijajac mozliwosc rozpuszczenia czegos, czy plamy na zewnetrznych powierzchniach (extra czyszczenie), ale jak sie cos nie daj Bog dostanie do srodka i tam nie calkowicie odparuje to dramat! Gdzies na internecie czytalem o takim, ktoremu dostalo sie pod filtr bezposrednio na matryce, przez nieszczelnosc w kkicie laczacym te elementy.:sad: :sad: :sad: