Odp: NOWY OBIEKTYW - premiera 7.11.13
a ja juz w necie znalazłem przeciek, wiem ale nie powiem 8-)
zapowiadana sigma 135/1.8?
lepiej mi powiedz czy wypuszczą tego 24-70/2.0 bo nie wiem czy czekać czy kupować coś innego...
Nie sądze, by autor wątku robił Sigmie reklamę nie mając jej w ofercie, wiec szkło najprawdopodobniej bedzie Tampona.
Wg mnie jest to następca T180 macro.
Tamron is rumored to announce a new 16-300mm lens for APS-C based DSLR cameras by the end of the year.
Read more on PhotoRumors.com: Photo Rumors
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Tamron is rumored to announce a new 16-300mm lens for APS-C based DSLR cameras by the end of the year.
Read more on PhotoRumors.com:
Photo Rumors
Z takim obrysem to musi być to 16-300/2.8 :-)
szczerze mówiąc to też za bardzo nie wierzę w to 16-300 :-) bo i po co, tym bardziej gdy tylko pod cropa miałoby być
może zrobili coś nowego w zakresie 100-400?
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
szczerze mówiąc to też za bardzo nie wierzę w to 16-300 :-) bo i po co,
dokładnie z tych samych powodów dla których producenci smartfonów aplikują do urządzeń aparaty o rozdziałce kilkunastu mpix i wyświetlacze full hd - liczby na papierze mają napędzać sprzedaż wśród głupich mas !!!
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
dokładnie z tych samych powodów dla których producenci smartfonów aplikują do urządzeń aparaty o rozdziałce kilkunastu mpix i wyświetlacze full hd - liczby na papierze mają napędzać sprzedaż wśród głupich mas !!!
no tak, ale tanie to raczej nie będzie (sądząc nawet po ukrytym wyglądzie :-)), więc masy musiałyby być i głupie i kasiaste, poza tym za duze dla tych mas
70-200 f/2 - raczej nie. bo przecież jeszcze nieźle chodzi f/2.8
a takie 100-400 to byłby prztyczek dla innych producentów ... dla canona szczególnie