Dziękuję za rady, ale musi być nowa i konieczna jest faktura. Systemowej nawet używanej nie kupię w tej cenie, bo jak jest za 600 to oczywiście przy fakturze +23%
Wersja do druku
Dziękuję za rady, ale musi być nowa i konieczna jest faktura. Systemowej nawet używanej nie kupię w tej cenie, bo jak jest za 600 to oczywiście przy fakturze +23%
YN-568EX pojawiła się w promocyjnej cenie, także równica w stosunku do YN-500EX sie zmniejszyła. Może uda się kupić mocniejszą :)
Tak wiem że II ma opcje master
W chawison.pl
Przeglądając oferty sklepów i allegro tam wychodzi najtaniej obecnie.
Planuję zakup dodatkowej lampy. W tej chwili mam Canona 580. lampa nie jest już młoda i chcę coś na backup.
Pierwsza myśl to Canon 600 EX-RT, ale cena mnie ostudziła. Jak patrzyłem jakiś czas temu to była poniżej 2k,a teraz coś koło 2300zł. :x
Przeglądając oferty na all... zobaczyłem lampę YONGNUO YN-600EX-RT. Lampa miała by chodzić na razie z 7D i 5DmkII, a za jakiś czas pewnie z 6DmkII (Tak, wiem, że jeszcze nie ma - dlatego jeszcze go nie mam. :lol:) Tą lampę mógłbym kupić bez rat, co też nie jest bez znaczenia. Jak się Ona sprawuje? Używa jej ktoś?
A, może polecicie coś innego? Nie mam za wiele czasu na zakup.
Lampa YN 600 ex-rt może być loteryjna i może się szybko rozsypać aczkolwiek nie musi :-) Loteryjna to znaczy że ma inną temp barwową od Canona i często potrafi dziwnie zachowywać się błyskając różną mocą nie wiadomo czemu raz prześwietli raz niedoświetli. Jakość montażu też pozostawia dużo do życzenia...klapka od baterii pękają zawiasiki np. Znajomy kupił 3 YN jedna padła po tygodniu (palnik) druga zaczęła się dziwnie zachowywać po 3 tyg. długie nagrzewanie po błysku czasem w ogóle nie ładowała (baterie dobre) trzecia po miesiącu zaczęła się przegrzewać po kilku błyskach wyrzucać błąd przegrzania i kazała czekać na siebie kilka minut...PRZYPADEK? Ogólnie fajny sprzęt za ułamek ceny oryginału :-) Gwarancja jest w zależności od sklepu 12 lub 24 m-ce wymieniają z reguły na nową :-) Jak masz czas cierpliwość i nie cenisz niezawodności polecam :-)
Dzięki za info. Z tą temp. barwową i rozjazdami mocy błysku to mnie z tropu zbiłeś. Wiesz jak to na zleceniu, sprzęt ma działać i już. Nie ma czasu na zastanawianie się, czy zadziała. A, może NEWELL 600EX-RT??? Czy to taki sam szrot jak YN?
A, może polecicie inną lampę?
Jak nic ciekawego nie znajdę, to zamawiam Canona. :?
Newella nie znam ponoć chwalona ale u nas ciężko dostępna (za oceanem też trzeba dobrze poszukać) ja też się nad YN zastanawiałem ale potrzebowałem pewności i niezawodności i poszedłem w 580 ex II można znaleźć fajne sztuki w granicach 800 zł. Sprzęt pewny i niezawodny (śmigam radiowo na yn 622c). Wybór albo albo :-) Zwyczajnie bałem się YN chociaż cena kusiła