Cena oryginału to ponad 220zł - jest to 10% ceny szkła ;-)
Zamawiam na ebayu tą JJC, i tak będzie na szkle prawie na stałe.
Wersja do druku
Cena oryginału to ponad 220zł - jest to 10% ceny szkła ;-)
Zamawiam na ebayu tą JJC, i tak będzie na szkle prawie na stałe.
Zamówiona osłona na ebayu JJC dotarła po tygodniu od zamówienia.
Zakładanie / zdejmowanie bez problemu.
Koszt ok. 55zł. Polecam ;-)
Ceny tych oslon oryginalnych to jakis absurd. Kawalek plastiku. To ciekawe jak mocno rzezbia nas na szklach czy aparatach
Wszystko mozliwe :-)
Zamówiłem dziś w/w szkło w komputroniku (Canon obiektyw EF 35mm f/2.0 IS USM - Akcesoria - sklep Komputronik.pl) i jakie bylo moje zaskoczenie gdy obsługa komputronika potwierdziła mi ze w zestawie znajdują sie wszystkie akcesoria do tego obiektywu:
osłona obiektywu EW-72 , dekiel na obiektyw E-67 II , woreczek/etui.
Dzwoniłem do znajomego ktory bral taki sam obiektyw tylko w innym miejscu i tych "dodatków" nie mial w zestawie :/ Jak to mozliwe ???
http://www.komputronik.pl/product_pi...M-1c0f4933.png
Może obiektyw otrzymał wyższy (profesjonalny) status od Canona?:p
Jak dojdzie to daj znać czy było faktycznie tow komplecie bo mi się wierzyć nie chce... Pewnie nikt z nich nawet nie zajrzał do pudła bo mają call serivce a magazyn to zupełnie osobna rzecz IMHO .
Aż szkoda, że tak nie będzie. Dekielek (nawet oba) i woreczek owszem ale osłony nie dadzą.
Przyznam, że zaraz po ukazaniu się tego obiektywu, czytałem test z którego wynikało, że autor otrzymał w komplecie również osłonę.
Wydaje mi się, ze taki incydent już się nie powtórzy.
P.S.
Przyznaję, że zamiennik wyjątkowo dobrze jest dopasowany w przypadku tego obiektywu. Nie trzeba nic piłować i wciskać na siłę.