Ten serwis jest dobry jeśli chodzi o naprawy sprzętu, choć drogi. Natomiast czyszczenie szkieł, matrycy itp., to już nie bardzo im wychodzi :(
Wersja do druku
Ten serwis jest dobry jeśli chodzi o naprawy sprzętu, choć drogi. Natomiast czyszczenie szkieł, matrycy itp., to już nie bardzo im wychodzi :(
Strona główna
To miejsce jest bardzo chwalone na innym forum. Sam nie miałem potrzeby korzystać.
Mam dokładnie takie same doświadczenia. Naprawy i owszem wykonują dość porządnie, ale czyszczenie matrycy drogo i zupełnie bez zamierzonego efektu :(
--- Kolejny post ---
Tez o nim słyszałem pochlebne opinie, tyle że na Wybrzeże to trochę daleko :(
Pewnie że daleko. Ale może czasami warto ...
Rozumiem, że ktoś wysyła szkła do czyszczenia, ale matrycę?
Pół litra izopropanolu kosztuje ok. 7 zł + "szmaticka na paticzku" i gotowe.
Zwariowałbym, gdybym miał wysyłać swoje aparaty do czyszczenia matrycy co 3 miesiące (a mniej więcej tak się syfią )...
A co powiecie o serwisie canona z Katowic?
również jestem zainteresowany opinią na temat serwisu canona z Katowic
Jaki inny serwis w PL polecacie do naprawy C100-400? /tańszy niż Żytnia oczywiście/
Parę razy czyściłem sprzęt na Zapolskiej (dawniej byli na Czapskich) w Krakowie. I, przynajmniej do tej pory, nie dali ciała. Zazwyczaj sprzęt był do odbioru tego samego dnia. Oprócz matrycy czyszczą też matówkę i obiektyw z filtrem.
Przy odbiorze pokazują zdjęcia przed i po czyszczeniu.
mi chodzi o naprawy sprzętu bo żytnia za samą robociznę bierze straszne pieniądze